Muzika
0

Laka održao koncert u Zagrebu

Sarajevo-x.com
Ovogodišnji bosanskohercegovački predstavnik na Eurosongu održao je prvi samostalni koncert u Zagrebu.

Iako je Lakin menadžer Dario Vitez priznao da se bojao da se u Ksetu neće skupiti više od sto ljudi, njegov strah se pokazao neopravdan jer se klub dupkom popunio, a Laka je dugačkim bisom označio početak jedne nove ljubavi, one između njega i zagrebačke publike.

Zagrebački klub Kset već je desetljećima svojevrsni lakmus-papir za najrazličitije bendove i izvođače, a nepisano pravilo je da ko uspije tamo napraviti dobar štimung, tek onda ima propusnicu za neki veći prostor u gradu. U tom klubu ne prolazi lažni sjaj, a stvari su uvijek ogoljene: ili dobar bend i zadovoljna publika ili loš bend kojem nikakva kozmetika neće pomoći i publika koja će to osjetiti i reagirati.

Laka je već pri izlasku na binu pokazao da su urbani klupski prostori mjesta u kojima je on kao riba u vodi, odnosno da ne pripada estradnom miljeu i profilu glazbenika i pjevača s ovih prostora koji igraju na kartu Eurosonga. Lakin inteligentan i nadasve zabavan spoj popa i rocka prepoznala je urbana publika, a dobar broj prisutnih pjevao je i refrene pjesama poput 'Međed', 'Zec' i, naravno, 'Pokušaj'.

Jednako dobro raspoloženje vladalo je i za vrijeme izvođenja pjesama koje je Laka ukrasio prepoznatljivom koreografijom loše koordinirane lutke marionete ili pak u pauzama, kada je šarmirao poznatom bosanskom spontanošću u komunikaciji s publikom.

Po pitanju svirke, stvari su išle kao po špagi, što je bio dokaz da je Laković okupio izuzetno kvalitetne instrumentaliste koji jako dobro znaju što je koncertni groove. S obzirom da je Laka autor sa samo jednim albumom, što baš i nije neki adut za dugačak koncert, bio je zanimljiv i izbor obrada nekih domaćih autora, što opet samo ide u prilog tvrdnji o već spominjanom inteligentnom spoju rocka i popa. Najupečatljivije su bile izvedbe pjesama 'Miki Miki' Slađane Milošević (a teško se sjetiti je li je netko obradio od njenog nastanka, odnosno 1983. godine) i 'Ti si sav moj bol' EKV-a.

Ugodnim glazbenim iznenađenjima tako nije bilo kraja, a bis na kojem je odsviran 'Zec', kojim je Laka i otvorio koncert, samo je izazvao još veće ovacije. Nije bilo zasićenja i osipanja publike kako se bližio kraj koncerta, a svi prisutni svjedočili su uspješnom probijanju leda jednog kvalitetnog alternativnog izvođača koji će sigurno predstavljati jedno od ugodnijih iznenađenja i na ovogodišnjem Eurosongu, jer i u tom cirkusu treba imati dobru pjesmu, a Laka ih izvlači kao mađioničar zečeve iz šešira.