Muzika
0

Laka: Nemam šta obući za taj Eurosong, pa vi gledajte kako ćete

Sarajevo-x.com
Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2008, koji će se održati u Beogradu, predstavljat će Elvir Laković - Laka sa pjesmom pod radnim nazivom "Pokušaj". Za Sarajevo-x.com Laka je rekao da su mu sretnu vijest javili sinoć "dok je prao neke čarape na ruke".

Na sastanku održanom jučer u prostorijama BHRT, komisija je preslušala sve pjesme kandidatkinje i razmotrila prijave te donijela odluku da će predstavnik BiH na Takmičenju za Pjesmu Evrovizije 2008. biti Elvir Laković - Laka, koji je ujedno i autor muzike i teksta odabrane pjesme predstavnice pod radnim nazivom "Pokušaj".

“Rekli su mi da ne smijem ništa govoriti o pjesmi, ali meni je dobra. Isti je onaj moj fol jer ja nisam htio odustajati od svog stila i pjevati neke balade sa tekstovima kao što su 'rijeka suza' ili 'otišla si, a ja plačem'“, kazao nam je Laka.

Sretnu vijest o tome da će predstavljati našu državu na 53. Eurosongu koji će se održati u maju u Beogradu, Laki su javili predstavnici BH Eurosonga sinoć.

"Javili su mi jučer, ja baš prao neke čarape na ruke kad zvoni telefon. Kažu prošao si, a ja pitam 'kroz šta?', a oni mi rekoše 'ma za Evroviziju!' Ja sam im odmah rekao 'ljudi ja nemam šta obući pa vi gledajte kako ćete'. Oni kažu da se ne sekiram da će mi sve oni nabaviti. Drugo što sam ih pitao bilo je hoću li nositi svoju hranu ili ću tamo jesti, a oni su mi rekli da sve tamo ima i da se ne brinem. Sve je kažu organizovano, a ja sam iskazao želju da uzmemo sa Estonijom glavušu po pola. Ali od toga sigurno ništa nema jer sve mora biti na nivou. Ne smijem ni grah jesti jer se na nivou ne jede grahova čorba“, objasnio je Laka.

Pjesma koja će predstavljati BiH na 53. Eurosongu u Beogradu u maju 2008. premijerno će biti izvedena u specijalnom TV show programu BH Eurosong 2008, koji će se emitirati uživo na BHRT u nedjelju 02. marta 2008.

"Ako politički interesi budu okrenuti prema Bosni i Hercegovini možda i pobijedim, ali mislim da će pobijediti neka država gdje je neko žarište“, dodao je Laka.