Počeo drugi krug glasanja
0

Laka na dodjeli evropskih MTV nagrada

Sarajevo-x.com
Foto: Velija Hasanbogović, agencija Supermarket
Foto: Velija Hasanbogović, agencija Supermarket
Povodom proglašenja Elvira Lakovića Lake za najboljeg izvođača MTV Adria za 2008. godinu, ovaj muzičar se u utorak obratio predstavnicima medija koji su prisustvovali konferenciji za novinare održanoj u Coloseum Clubu u Sarajevu.

Uz Laku, na konferenciji su govorili i njegova sestra i prateća pjevačica Mirela Laković, te predstavnici agencije Supermarket koja obavlja djelatnosti Lakinog managementa.

Podsjećamo, Laka je dobitnik priznanja The Best Adria Act za 2008, a izabrali su ga glasači putem interneta i SMS-a. U konkurenciju za ovogodišnju nagradu bile su grupe Jinks, TBF, Leloojamais i hiphoper Marcello, a Laka je odnio pobjedu sa ubjedljivom prednošću. Dosadašnji regionalni dobitnici ovog prestižnog priznanja bili su članovi grupe Siddharta (2005.), Aleksandra Kovač (2006.) i Van Gogh (2007.).

Na konferenciji za novinare Laka se zahvalio svim svojim glasačima što su doprinijeli da osvoji ovo vrijedno priznanje.

Nagrada će mu biti uručena u Liverpoolu, gdje će se 6. novembra održati MTV EMA - dodjela MTV evropske nagrade. Ovam događaju prisustvovat će neka od najvećih imena svjetske muzičke scene. Voditeljica će biti Katy Perry, a internet prijenos će komentirati Perez Hilton. Na sceni Liverpool Echo Arene uživo će nastupiti P!nk, The Killers, Kid Rock i Duffy, a među prezenterima će biti Beyonce, Tokyo Hotel, Grace Jones, Sugababes…

Dodijelit će se nagrade u devet kategorija za koje se može glasati putem interneta. Kategorija u kojoj se takmiči Laka, kao pobjednik naše regije, zove se "Europe’s Favourite Act". Konkurencija u ovoj kategoriji je žestoka, jer se takmiče predstavnici 21 zemlje ili regije - članice MTV porodice. Između ostalih, Lakini direktni konkurenti su: Leona Lewis kao predstavnica MTV Velike Britanije i Irske, Emre Aydin ispred turskog MTV-a, Nightwhish kao predstavnici MTV Finske i Dima Bilan kao predstavnik MTV Rusije.

Svi poštovaoci Lakinog rada, kako bi se predstavnik BiH što bolje plasirao u konkurenciji za "Europe’s Favourite Act", mogu glasati putem web strane: http://ema.mtvadria.com/vote. Napominjemo da je dozvoljeno višestruko glasanje.

Nastupi regionalnih kandidata bit će snimljeni tri dana ranije u Liverpoolu i emitirani tokom živih prijenosa na regionalnim MTV programima, 6. novembra. Laka će u prijenosu na MTV Adria, koji počinje u 21.00, izvesti pjesmu Pokušaj na engleskom jeziku.

Cockta i Volksbank Leasing su Lakini sponzori koji su i ovaj put brzo reagirali i obećali svoje učešće u finansiranju troškova puta i smještaja u Liverpoolu za Laku i Mirelu, saopšteno je iz agencije Supermarket.