Eurosong 2008
0

Laka: Moj uspjeh čini nula posto rada i sto posto talenta

FENA
Muzička delegacija Bosne i Hercegovine, učesnice prve polufinalne večeri "Eurosonga", predstavila je u četvrtak svog takmičara na svojoj drugoj po redu konferenciji za novinare u Centru "Sava".

Elvir Laković Laka predstavljat će ove godine BiH s pjesmom "Pokušaj", za koju je sam napisao muziku i tekst, a uz njega će nastupiti sestra Mirela i prateći vokali - Erma, Aida, Julija i Valerija.

Laka je za sebe kazao da njegov uspjeh čini nula posto rada i sto posto talenta, kao i da je veoma lijen i da stalno uz njega treba biti neko ko će ga tjerati da radi.

"U vrijeme kada sam počeo praviti pjesme nije bilo uslova da snimim album, a kada je došlo vrijeme da ga mogu snimiti, sakupio sam pjesme i napravio album. Kojim tempom će to ići u budućnosti, to ne znam", kazao je predstavnik BiH.

Prema njegovim riječima, pjesma govori o "evoluciji, da čovek nije nastao od majmuna, već iz ljubavi" i zbog toga treba da se "prestanemo majmunisati globalno".

Delegacija iz BiH nosila je i transparente među kojima je bilo i onih na kojima je pisalo "Vratite vještice na metle", "Uključite prekidač na srcu" i "Hoćemo štelu za pobjedu".

Laka je pozdravio i volontere uključene u organizaciju "Eurosonga" riječima: "Volonteri svih zemalja, ujedinite se!"

Pjevač iz BiH pohađao je nižu muzičku školu u Goraždu, gdje je svirao gitaru, ali nije poštovao nastavni program, jer je svirao samo pjesme koje voli. Zarađivao je svirajući narodnu muziku u mnogim kafićima u Goraždu, a u isto vrijeme imao je i rokenrol svirke, prenio je Tanjug.

Lakina prva pesma "Malo sam se razočar'o", snimljena 1998. godine, privukla je pažnju medija u BiH, čime je Laka postao prepoznatljiv u javnosti.

Finalno takmičenje izbora za Pjesmu Eurovizije bit će održano 24. maja, a prije toga bit će održane dvije polufinalne večeri, 20. i 22. maja.