Show o kojem se priča
0

FOTO / Laka i Mirela nastupaju u Hitorami

Sarajevo-x.com
Najveći regionalni muzički show Hitorama za kratko vrijeme osvojio je pažnju publike i postao show o kome se najviše priča. Atraktivni muzičari, nastupi uživo, hitovi, obrade stranih izvođača, skečevi, performansi, Ida i Sergej kao voditelji... sve su to odlični razlozi zbog kojih ne smijete da propustite Hitoramu petkom u 20 sati ili reprizno nedjeljom u 17sati. U četvrtoj epizodi Hitorame nastupaju bh. muzičar Laka i beogradski bendovi Svi na pod! i Kanda, Kodža & Nebojša.

Otkako je sa sestrom Mirelom prije dvije godine nastupio na Eurosongu u Beogradu, Laka ne gubi inspiraciju da publiku iznova privuče svojim scenskim performansima. Nekadašnji nesvršeni student zaštite na radu u Nišu i dobitnik MTV nagrade, publiku je ove godine oduševio novim albumom i spotom za pjesmu ‘’Brko’’. Pored sjajnog nastupa, u četvrtoj ‘’Hitorami’’ gledaćemo ga kako zajedno sa Mirelom u ulozi hirurga secira Sergeja Trifunovića u ulozi žilavog vanzemaljca, sposobnog da ga skenira pogledom i sazna sve o njemu, čak i da je nekada svirao narodnjake. Evo šta Laka kaže o ‘’Hitorami’’:

“Sviđa mi se kako je sve zamišljeno. Kada sam vidio scenario odmah sam znao da je u pitanju nešto veliko i dobro organizovano. Čini mi se da će emisija izgledati dobro jer me podsjeća na one velike stejdževe na kojima sviraju svjetski poznate grupe. Zadovoljstvo mi je biti gost u jednoj takvoj emisiji i na stejdžu na kojem je sve kako treba. Od ‘’Hitorame’’ očekujem da Mirela i ja kao i ranije na neki nov način prijatno iznenadimo sve koji budu gledali show.”

Bend ‘’Svi na pod’’ sada već svi smatraju dijelom novog beogradskog muzičkog talasa. Zbog specifičnosti muzike i spajanja različitih žanrova, slušaju ih sve generacije, a saradnja sa Vladom Divljanom na pjesmi ‘’Zvuk ulice’’ kojom najavljuju novi album dovela ih je u centar interesovanja muzičke javnosti. Bojana Vunturišević, pjevačica ovog benda, o ‘’Hitorami’’ nam je rekla sljedeće: “Nama je dovoljno što se u ‘’Hitorami’’ svira uživo i to je fenomenalna stvar. U ovoj emisiji će se konačno vidjeti ko šta zna i umije, a ako neko i ne umije taj će da se trudi. U emisiji je super što će npr. bend iz Srbije moći da svira sa bendom iz Bosne i Hercegovine.“

Nakon duže pauze u izdavanju albuma i promjena u bendu, na povratničkom koncertu u beogradskom klubu ‘’Akademija’’ publika je pokazala da ‘’Kanda, Kodža i Nebojša’’ nisu zaboravljeni. Smatraju da su festivali dobro mjesto za promociju novih pjesama, a zahvaljujući aktuelnom albumu ‘’Deveti život’’ doživjeli su skok popularnosti i održali veliki broj nastupa širom regiona. Do polovine 2011. godine planiraju izdavanje novog albuma, a u pauzi pripremanja istog našli su vremena i za gostovanje u ‘’Hitorami’’ regionalnog MTV-ja. Šta članovi ovog benda misle o ‘’Hitorami’’?

“Ovo je najskuplja produkcija koja može da se zamisli kod nas i najozbiljniji mogući pristup. Mi nikada nismo radili sa većim brojem ljudi i tehnike. Nadam se da će emisija da potraje što duže. Koncept u kome postoji poznati glumac mlađe i srednje generacije blizak pop i rok kulturi i hrvatska voditeljica i pjevačica mislim da je dobar izbor. Mislim da oboje imaju popularnost koja će veoma puno da znači za emisiju. Evidentno je da organizatori imaju dobar uvid u domaću scenu s obzirom na izbor izvođača u emisiji.

Voditelji “Hitorame” glumac Sergej Trifunović i pjevačica hrvatskog sastava “Lollobrigida” Ida Prester u svakoj epizodi njihovi gosti su trenutno najtraženiji MTV bendovi, ali i vodeće zvijezde iz cijelog regiona, od kojih se neke nikada ranije nisu pojavile na MTV-ju.

Intervjui “bez dlake na jeziku” i reportaže iz prijestonica regiona upotpuniće zabavu publike koja se odluči da petak veče provede uz MTV.