Brit Awards 2010
0

VIDEO / Lady Gaga sa suzama u očima primila tri nagrade

Sarajevo-x.com
Lady Gaga
Lady Gaga
Ovogodišnja dodjela Britanskih muzičkih nagrada, inače 30. po redu, prošla je u znaku ekscentrične pjevačice Lady Gage, koja je sa suzama u očima i vidno uzbuđena otišla kući sa tri nagrade. Zadnji put je 2005. godine američka grupa "Scissor Sisters", kao međunarodni izvođač, osvojila tri nagrade.

Gaga je dobila nagradu za najbolju međunarodnu pjevačicu, te za najbolje muzičko dostignuće, a njen album "The Fame" proglašen je najboljim međunarodnim albumom.

"Bila sam zaista uzbuđena nakon što sam primila prve dvije nagrade. Treća nagrada mi je posebno draga jer sam mnogo vremena i truda uložila u novi album", rekla je pjevačica za BBC.

Pjevačica je odala i posljednju počast preminulom dizajneru Alexanderu McQueenu, kad je na klaviru odsvirala svoju pjesmu "Telephone".

Lily Allen je imala odličan scenski nastup, izvodeći svoj hit "The Fear". Dobila je nagradu za najbolju britansku izvođačicu. Bila je zaista uzbuđena i sretna, mada kako kaže nije očekivala pobjedu.

Grupa Kasabian, na dodjeli je otpjevala pjesmu "Fire", koja je veliki hit u Velikoj Britaniji, a njihov trud je bio nagrađen. Proglašeni su najboljom britanskom grupom.

Napravljene su dvije posebne kategorije kako bi se proslavila 30-ta godišnjica dodjele muzičkih nagrada - najbolja britanska izvedba i najbolji album otkad je počela dodjela ovih nagrada.

U kategoriji za najbolju izvedbu, kao pobjednik je izašla grupa Spice Girl sa pjesmom Wannabe. Njihov album "Who Do You Think You Are" proglašen je najboljim u historiji ove nagrade.

Album britanske grupe Oasis, " Morning Glory" proglašen je najboljim albumom. Od starije garde muzičara, izdvojio se i Robbie Williams, koji je dobio počasnu nagradu za nevjerovatan doprinos muzici. Njegovom izvedbama pjesama "Angels", "Let Me Entertain You" i "No Regrets" zatvorena je ovogodišnja ceremonija.