Top 100 Artists
0

Lady Gaga ponovo na vrhu Billboardove liste, Bradley Cooper na trećem mjestu

Klix.ba
Lady GaGa i Bradley Cooper
Lady GaGa i Bradley Cooper
Lady GaGa vratila se na vrh prestižne muzičke ljestvice Billboard Top 100 Artists zahvaljujući velikoj popularnosti pjesama iz filma "A Star is Born", dok se njen filmski kolega Bradley Cooper smjestio na treću poziciju.

Lista Top 100 Artists koja je pokrenuta 2014. godine, mjeri aktivnosti umjetnika kroz ključne pokazatelje o slušanosti njihove muzike, prodaji pjesama, o radijskim emitiranjima, strimovanju te interakciji fanova na društvenim mrežama. Na ovaj način dolazi se do podataka o popularnosti umjetnika kroz višedimenzionalno rangiranje.

GaGa je tako, prema svim parametrima, najpopularnija pjevačica proteklih dana, a do prije nekoliko sedmica bila je na 30. poziciji. Pjevačica je prvi put dospjela na prvu poziciju Artist 100 liste u novembru 2016. godine kada je objavljen njen album "Joanne".

Zanimljivo je kako je i Bradley Cooper dospio na Billboardove liste pa je prema popularnosti na trećoj poziciji, dok se njegov duet s GaGom pod nazivom "Shallow" nalazi na petoj poziciji Hot 100 liste.

"Shallow" je na Hot 100 listu dospjela početkom oktobra zahvaljujući velikom broju emitovanja širom svijeta, a predstavljenja je 5. oktobra, zajedno s premijerom filma.

Podsjećamo, film "A Star Is Born", koji je prikupio simpatije publike širom svijeta, sadrži još četiri dueta Coopera i GaGe te pet pjesama u kojima Cooper pjeva sam i osam u kojima pjeva GaGa.