Muzika
8

Lady Gaga će objaviti novi album kao aplikaciju

Klix.ba
Novi album Lady Gage "Artpop" izaći će i u vidu aplikacije za smartphone i tablete 11. novembra, a Lady Gaga obećava da će "muzičku industriju dovesti u novo doba".

"Napravljena u TechHAUS-u, tehnološkom ogranku Haus of Gaga, aplikacija je zaseban muzički i vizuelni sistem koji kombinira umjetnost, modu i tehnologiju sa novom interaktivnom svjetskom zajednicom 'aurama'", napisala je Lady Gaga na svom zvaničnom Facebook profilu.

Izlasku albuma prethodit će "večer artRavea", koja uključuje saradnju sa fotografima Inez & Vinoodh, teatarskim rediteljem Robertom Wilsonom i umjetnicima Marinom Abramović i Jeffom Koonsom.

Ipak, najviše pažnje privlači aplikacija koju je Gaga najavila u septembru prošle godine, a izaći će u verzijama za gotovo sve uređaje i bit će potpuno interaktivna sa chatovima, videima za svaku pjesmu, dodatnom muzikom i sadržajem, igrama, modnim dodacima, magazinima i sl. Gaga najavljuje da će u aplikaciju stalno nadograđivati nove sadržaje.

Gaga se na sve načine trudi da "Artpop" postane najuspješnija moguća umjetnička aplikacija te da dokaže da postoji poslovni model za aplikacije kao vid muzičke distribucije.