Sentimentalna balada
1

Lačni Franz predstavio videospot za novi singl "Da sreli se nismo"

Klix.ba
Fantastičan novi videospot Lačnog Franza, sniman krajem oktobra na nekoliko lokacija u Zagrebu, rezultat je ideje autora pjesme Zorana Predina koju je scenaristički i rediteljski uobličio Anđelo Jurkas.

Predstavljeni uradak ujedno bilježi njihovu drugu spotovsku suradnju, nakon pratećeg videospota za singl "Vaš as na deset". U glavnoj ulozi pojavljuje se gluhonijemi glumac i model Budo Jusić.

"Uz prelijepu, sentimentalnu i nježnu pjesmu o uzaludnosti samoće 'Da sreli se nismo' Zoran je predložio određenu estetiku kojom smo kroz crno-bijelu prizmu željeli prikazati samoću, izolaciju, odvojenost i uzaludnost života bez savršene puzzle i osobe koja ga čini podnošljivim u monohromu. Pretpremijerna publika na internoj projekciji bila je iznimno zadovoljna viđenim, anadam se da će se trend nastaviti i nakon premijere", izjavio je reditelj Anđelo Jurkas.

"Da sreli se nismo" predstavlja drugi singl s nedavno objavljenog studijskog izdanja "Akustična pusa" koji je najavila rock pjesma "Koji s vjetrom pjevaju".

Album "Akustična pusa" svojevrsni je nastavak priče albuma "Svako dobro" koji je objavljen u septembru 2016. godine, a paralelno s njim ovih dana objavljeno je i slovensko izdanje "Nova nebesa". Muziku i tekstove novih izdanja autorski potpisuje Zoran Predin, dok su mu u samo tri pjesme pomogli Milan Prislan, Zoran Stjepanovič i Aleksandar Aleksandrov. Aranžmane popisuje cijeli bend koji čine Luka Čadež na bubnju, Tine Čas na akustičnoj gitari, Anej Kočevar na basu, Boštjan Artiček na klaviru, orguljama i synthu te naravno Zoran Predin kao glavni vokal.

Album je snimljen u studiju BASE u Mariboru u augustu ove godine. Produkciju uz Predina potpisuje Danilo Ženko, a omot s fotografijom Žige Predin potpisuju Špela Nebec i Valentina Barbarič.