Dani Frankofonije u Sarajevu
0

FOTO+VIDEO / La Phaze oduševio i rasplesao publiku u Slogi

Sarajevo-x.com
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com)
Francuski bend La Phaze održao je odličan koncert u petak u sarajevskom klubu Cinemas Sloga, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana Frankofonije.

Uvertiru u sjajan koncert La Phazea održao je Undergang. Iako bi neko nakon slušanja barem jedne pjesme pomislio da je riječ o nekoliko muzičara, Undergang čini samo jedan čovjek. I to čovjek koji svira bubnjeve i gitaru, kontroliše muzičke mašine, scratchuje i pjeva. To je bilo više nego dovoljno za kvalitetnu "zagrijavu" prije nego što su na scenu izašle zvijezde večeri.

Već nakon prve pjesme, La Phaze je opravdao očekivanja publike koja je pristojno ispunila sarajevski klub Cinemas Sloga. Nekoliko stotina fanova odlično je reagovalo na dinamčni zvuk Francuza koji su se istinski potrudili da rasplešu raju u Slogi.

Standardne boljke koncerata u Slogi, stolovi, vlasnik prepun nerazumijevanja i prilično loš zvuk, ovaj put nisu koncert učinile ništa lošijim. Naprotiv, atmosfera nakon prvih taktova dodatno je motivisala članove benda, koji su pružili svoj maksimum kako bi Sarajlijama priuštili potpun ugođaj.

Da je publici "legao" ovakav zvuk govore i dva bisa na koja su se s osmijehom vraćali članovi La Phraze.

Tokom koncerta, frontman grupe se nekoliko puta zahvalio posjetiteljima na bosanskom jeziku te ih pozvao na koncert u Mostaru, 26. marta u OKC Abrašević.