Muzika
0

KZU ole ole & PZU oje oje u Mostaru i Travniku

Sarajevo-x.com
Kao uvod za predstojeći ljetni vikend travnička grupa KZU ole ole & PZU oje oje najavljuje svirke u Mostaru u četvrtak 17.07. te u Travniku u petak 18.07.

Mostarski koncert desit će se u OKC Abraševiću od 21h dok je travnički koncert najavljen za 20h u Internet Clubu Alter Arta.

Nastup u Travniku proći će u znaku obilježavanja 10 godina postojanja nevladine organizacije Alter Art koja već desetljeće okuplja mlade travničke umjetnike i iz koje su ponikli mnogi bandovi, između ostalih i sam KZU.

Tim povodom prije koncerta emitovat će se i radio drama sa strip projekcijom - Brzi i Brada snimljena 1999. godine, po scenariju Fadila Hamzića, frontmana KZU-a, u produkciji Alter Arta. Za ovu radio dramu KZU ole ole & PZU oje oje su snimili soundtrack nakon čega je band i zvanično počeo sa djelovanjem. Radio drama će se istovremeno emitovati i na radiju TNT. Više informacija kao i live internet streaming možete pronaći na www.tnt.ba.

Kao gosti KZU-a na koncertu u Travniku će nastupiti i mlada grupa KillingJazzHardCoreBaby koji su zabilježili odlične nastupe u Zenici i Travniku također kao gosti KZU-a.