Muzika
0

'KZU ole ole & PZU oje oje' u City Pubu

Sarajevo-x.com
Simpatični Travničani iz benda "KZU ole ole & PZU oje oje" nastupaju u sarajevskom City Pubu 23. oktobra u četvrtak od 21:30 sati.

Bend "KZU ole ole & PZU oje oje“ je nastao 1998. godine u Travniku. Ima 12 članova, od čega je pet djevojaka i sedam mladića. Postava se u toku svih ovih godina nije mijenjala.

Muzika koju sviraju kreće se u dijapazonu od popa do punka, dok su tekstovi satirični i sarkastični osvrt na sve segmente života, uključujući političku situaciju, ljudske manire i naravno ljubav.

Bend je prevashodno koncertna atrakcija, što govore i nagrade za scenski nastup koje je KZU osvojio na festivalima (Baščaršijske noći 2000. u Sarajevu, Heineken music fest 2002. u Zenici) kao i mnogobrojne svirke šrom BiH, Hrvatske, Crne Gore, Italije i Francuske.

Obrada pjesme "Snijeg pade“ se pojavila na francuskoj kompilaciji za pomoć žrtvama cunamija, dok je "Prebačaj“ uvrštena na CD "Moja BiH“ u produkciji EUFOR-a. Za ovu pjesmu snimljen je i video clip u samostalnom aranžmanu grupe koji možete pogledati dok čekate na njihov prvi album.