{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KZU Ole Ole i PZU Oje Oje i Snake Eater večeras sviraju u Domu mladih

3.5.2013. u 09:48
10
1
KZU Ole Ole i PZU Oje Oje i Snake Eater večeras sviraju u Domu mladih
10
Na petom koncertu u okviru Muzičke scene Kaktus, koji će biti održan večeras u amfiteatru Doma mladih, nastupit će travnički soft punk bend KZU Ole Ole PZU Oje Oje i sarajevski rock'n'roll bend Snake Eater.
Snake Eater
Snake Eater


Sarajevski rock and roll bend Snake Eater nastao je 2010. godine, a čini ga kvintet, kako sami kažu, “rock'n'roll frikova čija je jedina funkcija i cilj širenje rock'n'roll zvuka”. Bend je već poznat po originalnim autorskim pjesmama, a na koncertu u okviru Muzičke scene Kaktus će nastaviti promociju svog debitantskog albuma Dabar.

Soft punk bend KZU Ole Ole PZU Oje Oje je osnovan u Travniku 1998. godine. Nastupali su širom BiH i regije, ali i u Italiji i Francuskoj. Trenutno bend nastupa sa pet ili šest članova, a čine ga Fadil Hamzić (vokal i klavijature), Denis Šiljak (bas gitara i back vokal), Matej Baškarad (bubanj i back vokal), Dalio Sijah (gitara i back vokal), Mirza Lendo (gitara) i Dario Baškarad (back vokal, vokal, gitara).

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

KZU Ole Ole i PZU Oje Oje
KZU Ole Ole i PZU Oje Oje


Nakon bendova KZU Ole Ole PZU Oje Oje i Snake Eater, čijim će nastupom biti otvorena majska serija koncerata Muzičke scene Kaktus, uslijedit će nastupi izvođača Zoster, Killing Jazz Hard Core Baby, Kontra DJs.

Ulaznice za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 5 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: