Muzika
0

Kylie Minogue prešla u EMI

Klix.ba
Kylie Minogue: ispaljuje se u svemirske visine
Kylie Minogue: ispaljuje se u svemirske visine
Nakon Robbiea Williamsa i njegovog ugovora od 130 miliona dolara, diskografskoj kući EMI se pridružila i australijska pop zvijezda Kylie Minogue.

Nakon Robbiea Williamsa koji je sa diskografskom kućom EMI potpisao najveći ugovor u historiji vrijedan 130 miliona dolara, EMI-ju se pridružila i australijska pop zvijezda Kylie Minogue. Kylie je prije uspjeha singlova Spinning Around i Can't Get You Out Of My Head sa EMI-jem imala ugovor vrijedan 1,3 miliona dolara, ali sada će potpisati ugovor od 57 miliona dolara, drugi po redu nakon Robbievog.

Njeni advokati su zajedno s njenim menadžerom mjesec dana pregovarali sa EMI-jem kako bi usavršili ugovor koji ima tri različita dijela – prodaju albuma, prodaju dvd-eva i spotova i njene robe kao što je npr. njena kolekcija donjeg veša. Stvari za 35-godišnju Kylie stoje izuzetno dobro: pored činjenice da bi od novca zarađenog od albuma i od te iste kolekcije veša mogla živjeti do kraja života, njen dečko Olivier Martinez uskoro planira vjenčanje s njom.