Muzika
0

Kurt Cobain razmišljao o prelasku u bend Hole

NINA
Intervju kojeg je Kurt Cobain dao jednoj francuskoj televizijskoj stanici osam mjeseci prije samoubistva 1994., a koji dosad nije bio objavljen, otkriva kako je legendarni frontman Nirvane ozbiljno razmišljao o odlasku iz benda.

Cobain je tada priznao kako bi, umjesto s Nirvanom, radije nastupao sa svojom ženom Courtney Love i njezinim bendom Hole.

"Volio bih raditi s Courtney", kazao je Cobain priznavši kako mu se sviđa muzika banda u kojem je pjevala njegova žena. "Da budem iskren, najradije bih napustio svoj bend i prešao u Hole. Kada sam svirao s njima, uspostavili smo povezanost koja je bila snažnija od svega što sam ikada doživio s drugim sastavima s kojima sam nastupao", kazao je Cobain u intervjuu koji će biti objavljen tek sljedećeg ponedjeljka, deset godina nakon njegove smrti, u britanskom časopisu "Uncut".

Osim o prelasku u Hole, frontman najpopularnijeg grunge-banda razmišljao je i o mogućnosti usvajanja drukčijeg muzičkog izričaja. "Ne bi bilo loše kada bih se prihvatio akustične gitare jer bi me tada ljudi počeli doživljavati kao ozbiljnog pjevača i kompozitora, a ne samo kao grunge-rokera. Mogao bih sjesti, uzeti gitaru i svirati kao Johnny Cash i tada to više ne bi bila samo zezancija", kazao je Cobain.

Preostali članovi Nirvane, Dave Grohl i Krist Novoselić, zasad nisu komentarisali intervju, ali bi otkriće da je Cobain razmišljao o prelasku u band svoje supruge moglo unijeti dodatne napetosti u njihov odnos s Cobainovom udovicom. Grohl i Novoselić dugo su se, naime, na sudu sporili s Courtney Love oko prava na Nirvanine pjesme, a iako su uspjeli postići kompromis njihov odnos s najpoznatijom rock-udovicom ni danas nije idiličan.