Muzika
98

"Kupi nam ljubavi nacionalizma (Ju go sla vi ja)", nova pjesma Dede Putra

Piše: A. U.
Dede Putra
Dede Putra
Premijerno vam donosimo tekst nove pjesme krajiškog benda Dede Putra, "Kupi nam ljubavi nacionalizma (Ju go sla vi ja)".

Autor pjesme je Kemal Delalić, pjevač, gitarista i autor pjesama benda, a za Klix.ba navodi kako će je snimiti "kada Sejdić i Finci postanu konstitutivni".

"Pjesma je nastala je na posljednjim izborima, kad sam skontao da nemam za koga glasati, jer sam napravio krug i glasao za sve koji su se u zadnjih 20 godina kandidovali na izborima", rekao nam je Delalić.

Kupi nam ljubavi nacionalizma (Ju go sla vi ja)

Volim bijelo, ne volim crno, nisam rasista, Viktor Vuten je za mene najbolji basista, Nikad nisam uživo crnca vidio, Al' pored Tite, Obama mi se svidio.

Mama mi maloj puštala ploče od Štulića,

Sad sam velika, gledam Grand i Mila Kitića, Volim Džeku i sve što radi Karleuša, Hoću veće grudi i fudbalera bogata. (Ju go sla vi ja)

Refren: Kupi nam ljubavi nacionalizma, Skuhaću večeru od čistog fašizma, Doći će rodbine, i moje, i tvoje, Pjevaću hitove od Bore i Škore.

Dede putra i salame od pileta,

Majoneze, vrući' kifli od pekara, Jeftine brlje i galame prije izbora, Naši su bolji, jači, ljepši, naša je pobjeda.

Koala nisam, al' mi je stranka koalirala, Kažu biće para, ako budem zastavom mahala, K'o u Jugi posla, or'ginal topsa, rahatluka, Naši su bolji, jači, ljepši, naša je pobjeda. (Ju go sla vi ja )

Cazinski bend Dede Putra ("de uzmi putera", žarg.) u svojim pjesmama spaja moderno i tradicionalno sa socijalnim temama. Njihovi nastupi su prilično živopisni i zanimljivi, spotovi neobični i duhoviti, a nedavno su objavili i svoj prvi album, "Kuljavi". Bend je po temama i aranžmanima, kako sami kažu, neka vrsta "šizoidnog teatra", koji svira alt rock sa mnogim primjesama i dodacima.