Pred koncert Đorđa Balaševića
0

Kupci ostali bez karata, kupikartu.ba tvrde da su zakasnili

Sarajevo-x.com
Đorđe Balašević
Đorđe Balašević
Jedan broj obožavatelja Đorđa Balaševića koji su kartu za koncert rezervisali preko portala kupikartu.ba, dan pred koncert su saznali da su ostali bez svojih ulaznica.

Našem portalu javilo se nekoliko nezadovoljnih čitatelja koji su ostali bez ulaznica za koncert Đorđa Balaševića u Zetri u petak 18. novembra jer su mislili da će rezervacija izvršena putem portala kupikartu.ba biti važeća do koncerta.

Kako su nam se požalili, kartu su rezervisali prije mjesec dana te dobili potvrdni mail s aktivacijskim brojem i napomenom da će karte na kućnu adresu biti dostavljene 24 sata prije početka koncerta.

No, umjesto karata, kupci su dobili obavijest da je njihova rezervacija nevažeća, te da karata više nema.

Pojašnjenje smo potražili od vlasnika web-shopa kupikartu.ba Elvedina Gičevića. On kaže da od 3.500 kupaca, njih 50 nije dobilo svoje ulaznice iz jednog razloga - nisu bili dostupni ili su ostavili netačne kontakt podatke.

"Mali broj kupaca ostavio je pogrešan broj telefona ili su bili nedostupni tako da nismo mogli stupiti u kontakt s njima i dogovoriti se o isporuci karata. Nakon dva neuspjela pokušaja uspostavljanja kontakta, takva narudžba se smatra nevažećom", kaže Gičević.

Dodaje da su u potvrdnom mailu rezervacije svi kupci bili zamoljeni da, ukoliko ne dobiju ulaznice najkasnije do kraja oktobra, kontaktiraju prodavača.

"Problem nastaje jer se većina kupaca sjeti da nas kontaktira dan ili dva prije događaja. Kada su u pitanju koncerti za koje postoji velika potražnja, obično tada više ne bude karata i mi im ne možemo pomoći", pojašnjava Gičević.