{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kultur Shock u februaru, Brkovi i Bad Copy u martu, slijede dva koncerta iznenađenja

2.2.2015. u 15:19
32
16
Kultur Shock u februaru, Brkovi i Bad Copy u martu, slijede dva koncerta iznenađenja
32
Kultur Shock u februaru, Brkovi i Bad Copy u martu, slijede dva koncerta iznenađenja
Planovi na kojima izdavačka kuća Sarajevo disk vrijedno radi, a namjerava ih realizovati tokom 2015. godine, zasigurno će obradovati brojne ljubitelje dobre muzike.
Radi se, između ostalog, o nizu koncerata domaćih i regionalnih izvođača koji će se održati u bh. prijestolnici.

Tačku na proteklu godinu, kada su u pitanju muzička dešavanja u Sarajevu, stavili su članovi beogradskog benda S.A.R.S, na rasprodanom koncertu održanom u Domu mladih, za koji se tražila karta više. U istom maniru, uz nevjerovatnu brojku od pet rasprodatih dana, ovu godinu započinjemo uz "Đurologiju", autorsku hit predstavu Branka Đurića Đure čije izvedbe nas očekuju ove sedmice.

Već krajem februara u Sarajevo iz Seattlea stiže Kultur Shock. Bend specifičan po tome što hrabro ruši sve žanrovske barijere, posljednjih godina slovi za jedan od značajnijih bendova alternative muzičke scene regije. Koncert će, pored već tradicionalno dobre zabave, ujedno biti dobra prilika da sarajevska publika i uživo čuje pjesme sa njihovog posljednjeg albuma, nazvanog prema rednom broju do sada izdatih albuma - IX.

Za mart je planiran "antistres koncert" na kojem će nastupiti dugo očekivani zagrebački bend Brkovi i neponovljivi beogradski Bad Copy.

Turbofolk-punkrock Brkovi bend jedinstven je upravo zbog ove žanrovske kategorizacije, odnosno zbog duhovitog spajanja, svjetlosnim godinama udaljenih žanrova. Za deset godina postojanja, tvorci su četiri albuma među kojima i Pizda materina iz 2014. godine, te kompilacije na kojoj učestvuju brojni sjajni muzičari iz regije.

Beogradski sastav Bad Copy, prepoznatljiv po svom satiričnom stilu, lucidnosti i slobodi izražavanja, jedna je od specifičnijih pojava na hip-hop sceni u našoj regiji. Bend koji danas čini duhoviti trojac – jedan od osnivača Ajs Nigrutin, zatim Wikluh Sky i posljednji, ali ne i manje bitan Timbe, iza sebe ima četiri studijska albuma.

Tačni datumi održavanja koncerata, cijene ulaznica, lokacije na kojima će se moći nabaviti će biti poznati ubrzo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: