Obilježavanje Dana Grada
73

Kultur Shock priredio sjajan koncert u Sarajevu, poslali su snažnu antiratnu poruku

I. S.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Bend Kultur Shock večeras je priredio sjajan koncert u Domu mladih povodom obilježavanja Dana grada Sarajeva.

Ovo je bila posebna noć s obzirom na to da su nakon dužeg vremena nastupili u glavnom gradu BiH. Publika je uživala u brojnim hitovima, među kojima su: "Zumbul", "Sarajevo", "Hashishi", "Akšam" i mnogi drugi.

Veliki broj Sarajlija je došao na koncert kako bi prigodno proslavili značajan dan za ovaj grad, a Gino ih je srdačno pozdravio s bine.

Prisutnima se više puta obratio, a jedna od najsnažnijih poruka koju je poslao jeste: "Nikada da vam ne padne na pamet da uzmete oružje u ruke. Jedan mali prst naš nije vrijedan nijedne ideje, to vam govori čovjek koji ima ideale."

Kultur Shock je aktivan od 1996. godine. Muzičari kombinuju balkansku narodnu muziku s pankom, metalom i rockom. Članovi benda su iz BiH i Sjedinjenih Američkih Država, gdje su uglavnom i bazirani. Grupa je izdala čak 11 albuma i izvela preko 1.500 nastupa širom svijeta.

Zanimljiva je i činjenica da na nastupe Kultur Shocka dolaze mlađe generacije, s obzirom na to da ovo nije komercijalni bend.

"To je najpozitivnija enigma u mom životu. Ne mogu se načuditi. Šta sam u životu uradio da zavrijedim publiku staru između 25 i 35 godina? Kako ja uvijek kažem, mladi ljudi su mnogo pametniji od nas. Kad me pitaju za savjet, uvijek kažem da ne slušaju nikoga, pogotovo ne stare kao što sam ja.' Mi smo napravili rat. Vi ga nećete napraviti. Nemojte slučajno da uzimate oružje ni za čije babe zdravlje. Štitite sebe, pazite na sebe, volite sebe najviše na svijetu", rekao je frontmen Srđan Gino Jevđević ranije u razgovoru za Klix.ba.