Kadrovi iz Sarajeva
312

Kultur Shock predstavio spot za pjesmu "Snijeg": Pridružujemo se Bh. povorci ponosa

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Američki sastav Kultur Shock predvođen Sarajlijom Srđanom "Ginom" Jevđevićem objavio je na službenom YouTube kanalu novi spot za pjesmu "Snijeg".

"U saradnji sa povorkom ponosa BiH, Kultur Shock ima čast da se i zvanično u ovom videu pridruži povorci ponosa BiH u borbi za ljudska prava svih ljudi na ovom svijetu, da budu ponosni na ono što jesu. Na našoj zadnjoj velikoj evropskoj turneji mi sviramo ovu pjesmu svaku noć uz objašnjenje na šta se pjesma odnosi i reakcije na koju smo naišli od Grčke, Bugarske, Makedonske Srbije, Hrvatske, BiH i Slovenije, kao i ovih dana publike širom svijeta su prevazišla sva naša očekivanja. To je i normalno jer na jednoj strani je sila na drugoj ljubav. Ovaj put bar nije teško napraviti pravi izbor", poručili su na službenom YouTube kanalu.

Podsjećamo, Srđan, Sarajlija s adresom u Seattleu, oštro je osudio napade na okupljene članove i aktiviste Bh. povorke ponosa koja je održana u martu Banjoj Luci.

"Obraćamo se ljudima koji sve ovo gledaju iz prikrajka i iz straha ne žele da se izjasne koliko ih ova tragedija tjera na mučninu i koliko su u stvari na strani prave. Dragi moji, ne smijete šutjeti. Šutnja je saučesništvo u zločinu koji se događa ispred naši očiju. Niko od vas ne traži da se pridružite paradi ako to ne želite, ali kad se ovako nešto strašno desi morate biti na strani istine i pravde. Molim vas budite hrabri i stanite na stranu pravde. Na drugoj strani je samo sila. Sila nije snaga, sila je slabost. Sila nije hrabrost, sila je strah", kazao je muzičar tada.