Odlična atmosfera
247

Kultur Shock i Jindas priredili nezaboravnu svirku u Srebrenici

Piše: Dž. L.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Popularni bend Kultur Shock te novopečeni sastav Jindas kojeg su muzikoljupci brzo zavoljeli, sinoć su Srebreničanima priredili nezaboravnu svirku.

Svirka u zgradi bivše Pivnice u Srebrenici prva je u nizu koju je Kultur Shock održao u sklopu evropske ture pod nazivom "D.R.E.A.M. 2019", a koja je uslijedila nakon novog materijala grupe iz Seattlea koju predvodi Sarajlija Srđan Jevđević.

Sredstva za ovaj koncert prikupio je Peter Lippman iz Seattlea koji je želio da ovaj punk bend pošalje pozitivne poruke iz Srebrenice.

Jevđević se zahvalio mladima iz "Srebrenica Wace" projekta koji su organizovali koncert te Peteru za ideju i pokretanje kampanje prikupljanja sredstava za koncert. Priznao je kako mu je žao što zapravo on nije došao na ideju organizacije koncerta u Srebrenici.

"Veoma važno je da vam kažem da smo mi tu zbog vas i da izdržite. Doći će ljudi", kazao je Jevđević Srebreničanima misleći na puste srebreničke ulice i mali broj stanovnika u ovom gradu te dodao: "Imate najljepše prirodne ljepote na svijetu, gledajmo u budućnost".

Nakon svirke na istoku BiH, Kultur Shock se priprema i za nastupe u Mostaru i Sarajevu, a turneju završavaju 20. aprila u Šibeniku.

Sjajni Jindasi bili su predgrupa Kultur Shocku i nije im dugo trebalo da oduševe publiku izvedbom svojih novih pjesama. Iako su se tek prošle godine prvi put predstavili, nastupom u Srebrenici još jednom su pokazali kako su odlično prihvaćeni. Oni se već spremaju za nastup na Sarajevo Beer Festivalu koji će biti održan od 13. do 15. juna.