Muzika
0

Kultni njemački reper Azad krajem oktobra u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Njemački reper Azad dolazi u Sarajevo 28. oktobra. Nastupit će u sarajevskom klubu Sloga.

Nakon višegodišnje uspješne karijere Azad će prvi puta nastupati u našem regionu. Publici će se predstaviti uz pratnju DJ-a i kolege Jeyz-a, te prirediti istinski rap spektakl.

Azadova karijera počinje još davne 1988. godine, kada sa nekoliko istomišljenika osniva grupu Cold-N-Locco (kasnije preimenovanu u Asiatic Warriors). Potkraj devedesetih grupa se raspada, nakon čega se okreće solo karijeri. Iza njega je 9 studijskih albuma, a trenutno priprema i svoj jubilarni deseti. Između 2004. i 2006. godine, izlaze njegova 3 najpoznatija albuma – Der Bozz, One i Game Over, te sva 3 ulaze u top 10 na muzičkim listama.

Svoj najpoznatiji singl Prison Break Anthem, izbacuje 2007. godine, kao soundtrack za njemačku verziju kultne američke serije, nakon čega pjesma vrlo brzo postaje broj 1 na svim relevantnim top listama. U Njemačkoj trenutno ima kultni status, idol je mlađim kolegama od kojih je najuspješniji, i sarajevskoj publici najpoznatiji – Bushido. Najupečatljiviju saradnju ostvaruje sa kolegom Kool Savasom, što dokazuje i njihov zajednički album One, koji je privukao simpatije publike širom njemačkog govornog područja.

Ulaznice za ovaj koncert biti će dostupne na dva pretprodajna mjesta u Sarajevu, a to su Skateshop Madness i Cinemas (ex Sloga), po cijeni od 20 KM (10 €). Na samom ulazu u klub cijena karte iznositi će 25 KM (12,5 €), dok će VIP ulaznice koje uključuju upoznavanje sa izvođačem biti dostupne na upit. Za one koji žele prisustvovati koncertu, a nisu iz Sarajeva te nisu u mogućnosti doći do pretprodajnih mjesta, obezbjeđena je rezervacija putem e-mail-a [email protected].