Muzika
0

VIDEO / Kultni bend Faith No More stiže na Exit

Sarajevo-x.com
Faith No More, jedan od najtraženijih bendova na ovim prostorima, dolazi na festival Exit u Novom Sadu.

Nakon 12 godina pauze, u februaru 2009. godine dogodilo se ono što su mnogi sanjali - Faith No More su se okupili i ubrzo krenuli na turneju "The Second Coming", a sada konačno dolaze i u naše susjedstvo. Publika Exit festivala moći će da čuje legendarne pjesme kao što su "We Care a Lot", "Epic", "Easy", a nedjelja će definitivno biti još jedan Exit dan za pamćenje, s obzirom da tog dana veliki Faith No More izlaze na glavnu festivalsku binu.

Ovaj čuveni kalifornijski bend vratiće dio rock istorije u život na željno iščekivanom nastupu na glavnoj bini Exit festivala, zajedno sa "svetim gralom" punk rocka Bad Brains i britanskim indi rock bendom The Horrors. Dobitnici "MTV Video Awards" 2009. Lollobrigida, slovenački bend Elvis Jackson, neuhvatljivi DJ Shadow i predivna Ms Dynamite pridružuju se listi već potvrđenih imena glavne festivalske bine među kojima su The Chemical Brothers, Mika, Placebo, Missy Elliott, Röyksopp, LCD Soundsystem, Pendulum Live i Crystal Castles.

Exit festival već godinama predstavlja četiri noći najboljeg Drum & Bass zvuka. After 2 program glavne bine uvrstit će vrhunske umjetnike savremene scene uključujući DJ Zinc & Dynamite MC, DJ Friction & MC I.D., Breakage & Stamina MC, London Elektricity & MC Wrec, Foreign Beggars, DJ Randall & MC Moose, Mistajam & MC Majestic, Plastician, DJ Chef & MC Flowdan i South Rakkas Crew feat Serocee & Lady Chann.

I ako to nije dovoljno, Exit na svojih 25 bina predstavlja raznovrstan niz muzičara. Na Fusion bini nastupiće hrvatski TBF, bh. Skroz, koji se pridružuju već najavljenim Does it Offend You Yeah?, Midnight Juggernauts, Jamaica, Antenat i Bambi Molesters.

A za one koji vole malo tvrđi zvuk, Explosive Stage donosi najbolji hardcore i trash metal. Upravo potvrđeni Cathedral i Murder se pridružuju bendovima Behemoth, Suicidal Tendencies, The Exploited, Al & The Blackcats, Ex Deo, Decapitated, Inspector Cluso i mnogim drugim imenima.

Suba Stage predstavlja čitav niz muzičkih pravaca i bendova iz cijelog svijeta kao što su Rui Da Silva, Cinnaman, Jonty Skrufff & Fidelity Kastrow, Juha, Papercutz, Stereo Addiction, The Gaslamp Killer, Too Young To Love i Trance Balkan Desorganisation.

Happynovisad stage u saradnji sa Resident Advisorom, ove godine nastavlja da dovodi potpuno drugačije, nove talente iz svijeta elektronske muzike. Happynovisad predstaviće Warp Records imena, Hudson Mohawke, Clark live, Tim Exile live i Rustie, izbor sa čuvene bristolske scene među kojima su Joker, Pinch, Gemmy i MC Nomad, kao i imena francuske etikete Sound Pellegrino koju će predstavljati Brodinski, Sound Pellegrino Thermal Team i L-VIS 1990. Ispred Cluba Autonomic nastupiće D-Bridge, Instra:mental i MC:SP.

Elektrana Stage kao i uvijek, predstavlja najbolje od dolazećih elektronskih bendova. Ove godine tu su The Twelves, We Have Band, Tesla Boy, Sexy Sushi, Starsmith, Juvelen, Romantic Jurgen i mnogi drugi.

Exit će se jedanaesti put, od 8. do 11. jula održati na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, dovodeći neke od najpoznatijih muzičara na planeti ali i posjetioce sa svih kontinenata. Poznat po svojoj nevjerovatnoj atmosferi, jednoj od najboljih dance arena na svijetu, jedinstvenoj lokaciji, Exit će u svojoj novoj dekadi ponuditi publici najuzbudljiviji ljetni provod i nezaboravne nastupe više od 600 izvođača na preko 20 festivalskih bina.

Ulaznice za Exit festival mogu se kupiti u kafeu Meeting Point, Hamdije Kreševljakovića 13, po promotivnoj cijeni od 118 KM.

Exit i Tuborg, kao i prethodnih godina, u okviru akcije "Piti ili biti", nude posjetiocima poseban paket koji sadrži festivalsku ulaznicu, prevoz i smještaj u kampu. Prevoz je besplatan, ali je broj mjesta u autobusima ograničen, pa će samo najbržim kupcima Exit Paketa biti omogućeno da putuju zajedno na Exit. Cijena ovog paketa je 168 KM.

Cijena ulaznica u redovnoj prodaji iznosit će 236 KM.