Muzika
0

Kroz program Jäger Music Night prošlo 40 bendova

Ovogodišnje izdanje programa Jäger Music Night bilo je peto po redu, a tokom proteklih godina Jäger Music Night scenom prodefilovalo je 40 demo bendova koji su dobili priliku da se predstave široj publici putem nastupa koji su održavani širom Bosne i Hercegovine.

U Sarajevu je 29. novembra održano finale Jäger Music Nighta 2013, a pobjedu je ove godine odnio mostarski bend Floridus.

"Za nas je učešće u Jäger Music Night programu bilo zaista nevjerovatno iskustvo koje nam je, pored druženja sa drugim bendovima, donijelo i sjajnu pobjedu. Sav naš trud i rad proteklih mjeseci se isplatio", kazao je Semin Merzić, gitarista i back vokal Floridusa.

Bubnjar grupe Ervin Husagić dodao je da na debitantskom albumu žele imati isključivo autorske pjesme, te će se bend tome i posvetiti, a pobjedu u programu Jäger Music Night smatraju najvećim uspjehom.

Pobjednički bendovi Berette, Siledžije, Polaroid Trip, Karama Guru i Floridus nagrađeni su snimanjem prvog albuma, a veliki broj bendova osvojio je i vrijedne nagrade u vidu profesionalne muzičke opreme. Snimanje albuma pobjedničkih bendova, kao i pomoć u odabiru najboljih bendova za učešće u programu Jäger Music Night povjereno je Brani Jakuboviću, frontmanu Dubioze kolektiv.

Tokom proteklih pet izdanja Jäger Music Night programa na nastupima demo bendova kao podrška su nastupile brojne zvijezde iz regije, a Hladno pivo, Majke, Bombaj štampa, Negativ, S.A.R.S., TBF, Damir Urban, Kultur Shock i Dubioza kolektiv samo su neke od njih.

U 2014. godini program Jäger Music Night nastavit će se u potpuno novoj formi, a više detalja bit će poznato početkom naredne godine.

Sve dodatne informacije o programu Jäger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba i Facebook stranici.