Zagrebačka sedmorka
0

Kreativna novina: Grupa Elemental predstavila video album "B strane"

Klix.ba
Nakon što su napunili dvije decenije postojanja, grupa Elemental povodom Noći Knjige premijerno je predstavila svoj novi video album “B strane” u Zagrebu.

Nedavno su objavili, što će se ispostaviti, veoma uspješnu biografiju "Sve, samo ne romantika", a 20. godina postojanja proslavili su uz singl "Nešto glasno". Međutim, nastavljaju dokazivati da im je publika najvažniji element svega, te su ih počastili novim video albumom pod nazivom "B strane".

Bend probire prstima po svom "muzičkom fundusu", od prvog do zadnjeg albuma, te sve pjesme koje su kroz godine možda nepravedno zapostavljene, skuplja na jedno mjesto.

"B strane" je režirao Ivan Zadro, scenografiju potpisuje Sven Grbec, dok je miks i mastering radio Luka Tralić Shot. Album je objavljen pod etiketom 383 Records. Na njemu je moguće pronaći pjesme: Prsti jedne ruke, Gdje je moj grad, Elementalitet, Ostavi T.R.A.G., Prašina, Usne, Teorija i praksa, Idem lagano dalje, Odrastanje, Pokušaj života, Breza, U duši smo junaci, Šok i Ne vjerujem.