Muzika
2

Kratko, ali slatko: Zoster napravio dernek u Domu mladih

Piše: A. K.
Foto: D. S./Klix.ba
Mario Knezović i Zoster napravili sjajnu atmosferu (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Amfiteatar Doma mladih u Sarajevu sinoć je bio mjesto odlične zabave u režiji benda Zoster. Ovo je bio jedan od najboljih koncerata u okviru Muzičke scene Kaktus.

Predgrupa Zosteru bio je bend Polaroid Trip koji je zagrijao publiku prije zvijezda večeri. Momci iz Polaroid Tripa odsvirali su nekoliko pjesama na koje je publika dobro reagovala. Kako se njihov nastup bližio kraju tako se amfiteatar Doma mladih sve više punio. A vremena je bilo više nego dovoljno s obzirom da je Zoster na binu izašao s popriličnim zakašnjenjem, u 23:45 sati.

Bend je predvodio kao i obično sjajno raspoloženi Mario Knezović, a prvi taktovi pjesme "Emina on d trip" natjerali su publiku na ples koji nije prestajao do kraja koncerta.

Nakon toga su se redale pjesme kako s posljednjeg tako i s prethodnih albuma, a atmosfera je postajala sve bolja i bolja da bi sve "eksplodiralo" na pjesmi "A gdje sam bio ja". Knezović nije trošio vrijeme na priču, ali se nekoliko puta zahvalio sarajevskoj publici na dolasku.

"Hvala vam po stoti put. Večeras je u Sarajevu pjevao Aco Pejović, nisam očekivao ovoliko ljudi", rekao je Knezović.

Nakon sat vremena bend je odsvirao "Američki film" nakon čega su otišli s bine. Međutim, brzo su se vratili jer je publika povicima i skandiranjem "hoćemo još" i "Zoster" pokazala da je željna još zabave.

Nakon bisa su otpjevali još nekoliko pjesama, a sjajan koncert završili su sa "Iz p***e sam materine".

Bravo za Zoster i publiku koja je došla u Dom mladih, a nadati se da će jednog dana u Sarajevu (turbo) folk pjevači nastupati u prostorima manjim od amfiteatra Doma mladih, a Zoster, TBF i Štuke u Skenderiji ili Zetri.