Muzika
0

Kralj popa na svojoj posljednjoj turneji

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Legendarni pjevač Michael Jackson u julu će održati seriju koncerata u okviru svoje "odjavne" turneje. Bit će to njegovi veliki nastupi nakon dugogodišnje pauze, a najavljeni su, kako javlja AFP, u ekscentričnom stilu prepoznatljivom za ovog umjetnika.

Četiri godine nakon neslavnog suđenja za seksualno uznemiravanje djeteta, kreator pjesama "Thriller" i "Billy Jean" potvrdio je da će u londonskoj areni O2 od 8. jula održati deset koncerata za koje je najavio da će biti posljednji.

"Izvest ću pjesme koje moji fanovi žele čuti", rekao je 50-godišnjak oduševljenim obožavateljima koji su tako dugo čekali na njegove koncerte. Michael je nosio naočale i crnu jaknu prošivenu srebrnim detaljima. Masa mu je dovikivala "Michael, volimo te" i "Kralju popa."

Njegovo kratko pojavljivanje bilo je veoma emocionalno i bez puno govora.

"Volim vas, zaista vas volim. Jako vas volim. Iz dubine srca", progovarao je Jackson prije čijeg izlaska je prikazan kratki video nekadašnjih nastupa i izvedbi hitova sa karakterističnim plesom. Ipak, na najavi koncerata Michael nije plesao.

"Očekivala sam malo više... Stajala sam u redu pet sati da bih ga vidjela kako progovara deset riječi", kaže 29-godišnja Caroline Shove. Na pitanje hoće li, uprkos tome, kupiti ulaznice za koncert izjavila je: "Apsolutno, to me neće spriječiti."

Ostalo je nejasno da li je Jackson riječima da će naredni nastupi biti "odjavni" mislio samo na londonske ili svjetske.

"Ovo će biti posljednji koncerti u Londonu. Pa iako nastavi... bit će to posljednja turneja", izjavio je promoter kompanije AEG Randy Phillips. "Zasad je samo dogovorio londonske nastupe."

Najavljeno je i to da će veteran pop muzike nastupiti sa bendom najvišeg kvaliteta i prirediti vrhunski umjetnički show.

"Michael je perfekcionista tako da će biti odlično. Isprobat će mnoštvo novih stvari", dodao je Phillips.

Ulaznice će se u prodaji naći od 13. marta s cijenama od 50 do 75 britanskih funti (od 56 do 85 eura).