15 knjiga i CD
0

Krajem mjeseca izlaze sabrana djela legendarnog Štulića

Sarajevo-x.com
Branimir Johnny Štulić
Branimir Johnny Štulić
Sabrana djela legendarnog rockera Branimira Johnnyja Štulića, u prodaji bi se trebala naći do kraja maja, objavio je srbijanski Blic. Paket koji se priprema sadržavat će čak 15 Johnnyjevih knjiga i dvostruki CD sa muzikom koja do sada nije bila objavljivana.

Na CD-u, kojeg izdaje kuća "Plato", bit će snimak sa koncerta Johnnyja i "Azre" u Mostaru i Banjoj Luci, a kako je objavio Blic omote je nacrtao sam Štulić.

"Nedavno sam bio kod Johnnyja u Holandiji i on je dobro. Predano radi na omotima za knjige i muzički CD. Uspjeli smo se dogovoriti da uz komplet njegovih književnih djela ide poklon CD sa koncerata u Mostaru i Banjoj Luci, koje je radio devedesete godine prošlog stoljeća. Koncert u Mostaru je bio mirniji i tu je izvodio uglavnom balade i obrade tradicionalnih pjesama, a u banjalučkom "Boriku" je bio sa tadašnjom postavom "Azre". Johnny je napisao i propratni tekst koji prati izdanje ovog muzičkog CD-a, u kojem on otkriva šta se dešavalo tih godina", kazao je Bane Gojković, vlasnik izdavačke kuće Plato.

Gojković je dodao to da je bivši frontmen grupe "Azra" sve napisao u heksametarskom stihu, u svom maniru. Sabranim djelima dodao je i svoj novi prepjev u heksametru poznatog djela Dragoslava Mihajlovića "Kad su cvetale tikve".

"To će biti petnaesta knjiga u okviru njegovih sabranih djela. Plan je da se djela pojave do kraja maja mjeseca", istakao je Gojković.