Muzika
14

Kornelije Bata Kovač: A gdje je Amel Ćurić bio sve ovo vrijeme?

Klix.ba
Takmičar popularnog muzičkog showa X Factor Adria, bh. pjevač Amel Ćurić, oduševio je legendarnog kompozitora Kornelija Batu Kovača, bivšeg člana Indeksa, oca članice žirija Aleksandre Kovač.

Da je popularno pjevačko takmičenje X Factor Adria na jednom mjestu okupilo odlične pjevače iz cijelog regiona, pokazuje i mnoštvo pozitivnih komentara regionalnih muzičkih zvijezda poput Marije Šerifović, Nine Badrić, Sergeja Ćetkovića, Karoline Gočeve na račun mladih talenata.

Međutim, jedan od najstarijih, ali i najtalentiranijih polufinalista koji je u svakoj emisiji briljirao pokazavši odlične transformacije i svoj moćan vokal, Amel Ćurić, može se pohvaliti komplimentom koji se rijetko dobija.

Naime, kako saznaju u produkciji X Factor Adrije, legendarni Kornelije Bata Kovač, otac jedine dame u žiriju, Aleksandre Kovač, je poslije emisije u kojoj je talentirani Bosanac pjevao pjesmu Zdravka Čolića "Pjesmo moja" koju je komponirao upravo Kornelije Kovač, pozvao svoju kćerku, upitavši je:

"Gdje je ovaj momak bio sve ovo vrijeme? Odličan nastup, sve je bilo kako treba, tehnika, dinamika, emocija i način na koji je donio pjesmu. Sve je bilo fantastično. Kompletan utisak je za čistu desetku! Svaka čast!"

Amel Ćurić je kazao kako mu je izuzetno drago što je Aleksandra ustala poslije njegovog nastupa kako bi pohvalila njegovu interpretaciju. Poslije emisije ga je sačekala u studiju kako bi mu uživo prenijela pohvale svog oca, Kornelija Kovača i dodala kako je on jako strog i da rijetko daje komplimente, osim kada je baš oduševljen.

"Izuzetno sam počastvovan tim komplimentima i velika je čast dobiti tako veliku pohvalu od legendarnog umjetnika i stvaraoca najvećih hitova ex-Yu scene.To vam je kao kad bi se nekom mladom fudbaleru javio lično Maradona i pohvalio njegovu igru. Njegova pohvala mi jako imponuje. Presretan sam!", ispričao je Amel kojeg ćemo imati priliku gledati i u polufinalnoj emsiji popularnog takmičenja.

Podsjetimo, polufinale popularnog showa je zakazano za nedjelju u 21 sat na Federalnoj televiziji.