Muzika
0

Korn završava novi album

Klix.ba
Članovi grupe Korn kažu da će njihov novi album biti završen do početka rock festivala Ozzfest.

Bend Korn trenutno snima 10 novih pjesama za novi album i članovi se nadaju da će album biti gotov do kraja juna, kako je rekao frontman Jonathan Davis u nedavnom chatu na oficijelnoj stranici Korna.

Članovi grupe će sami producirati novi album, koji još uvijek nema naziva. Prije snimanja njihovog prošlog albuma Untouchables, Korn su se sastali sa nekim velikim producentima uključujući Davida Bottrilla (Tool, Godsmack), Bob Rocka (Metallica, The Cult) i Michaela Beinhorna (Hole, Marilyn Manson). Na kraju su angažovali Beinhorna, koji je albumu dao klaustrofobičan i grub feeling. Ovog puta su odlučili sami producirati album, jer samo oni mogu istinski znati šta žele i kako to treba zvučati na albumu. Jonathan misli da većina grupa ne bi trebala angažirati producente, jer je sirovi i prirodni zvuk muzike mnogo bolji i dodaje da će se fanovima kojima se Untouchables nije svidio, novi album biti veoma dobar. Na albumu će se također naći i zvuci gajdi, koji su nedostajali na prošlom albumu. Davis se nada da će nakon Ozzfesta ići na turneju sa Deftonesima, koji su bili pioniri pokreta nu-metala sredinom 90-tih godina, ali koji su se distancirala od klana Family Values (Korn, Limp Bizkit, Staind) kako bi experimentirali. Dugoočekivani album Deftonesa, koji također nosi naziv Deftones, izlazi 20. maja.

Pored toga što se čini da želi poboljšati odnose sa Deftonesima, Davis nije baš u dobrim odnosima sa Limp Bizkitom. Kada mu je postavljeno pitanje šta misli o Mike Davisu kao novom gitaristi, jednostavno je odgovorio: "On nije Wes."

Pored toga što je radio na novom Korn albumu prošlih šest mjeseci, Davis je također pisao tematsku muziku za tv show Twilight Zone i glumio je dilera droga u filmu Seeing Other People u kojem se radi o paru koji odluči da zadnji put prevare jedno drugo dva mjeseca prije vjenčanja.