Rasplakao i žiri i publiku
0

Koreanski Andrea Bocelli jedino želi normalan život

Sarajevo-x.com
"Deset godina sam spavao na stepenicama ili u javnim toaletima", ispričao je, između ostalog, 22-godišnji Koreanac Choi Sung-bong, prije nego što je svojim sjajnim glasovnim sposobnostima oduševio, ali i rasplakao žiri i publiku na takmičenju "Korea's Got Talent".

Prije nego što je zapjevao glasom poput slavnog talijanskog tenora Andree Bocellija, ovaj fizički radnik je ispričao kako su ga roditelji napustili i kako je sa pet godina pobjegao iz sirotišta, gdje su ga zlostavljali. Od tada je živio na ulici.

"Kad sam bio mlađi dogodilo mi se mnogo loših stvari. Prodali su me. Jednog dana dok sam prodavao žvakaće gume u jednom noćnom klubu, vidio sam pjevača kako pjeva na sceni. Fascinirao me jer je pjevao tako iskreno. Tada sam i ja počeo pjevati", kazao je mladić koji nikad nije uzimao nikakve časove pjevanja jer nije imao novca za to, već je samouk.

"Samo želim biti normalan kao i drugi. Ne pjevam tako dobro, ali kad pjevam, osjećam kao da sam druga osoba", otkrio je prije nastupa povučeni Sung-bong, ali je ubrzo svojom interpretacijom pokazao da je daleko od prosječnog pjevača.