Predstavljanje pjesme Maye Sar
0

"Korake ti znam" premijerno u programu BHT1 15. marta

Sarajevo-x.com
Maya Sar u Italiji
Maya Sar u Italiji
Ovogodišnja pjesma predstavnica Bosne i Hercegovine na 57. Eurosongu bit će prvi put javno izvedena u programu BHT1 15. marta ove godine.

Istu večer publici će biti prikazan i spot kojim će pjesma biti promovirana širom Evrope. Pjesma kojom će Maya Sar nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri 24. maja u Bakuu proteklih sedam dana je muzički oplemenjivana i obogaćivana u House Recording Studiju u Rimu.

Pod palicom maestra Adriana Pennina, jednog od vodećih muzičkih producenta San Rema, snimane su gudačke sekvence pjesme. Orkestar sa kojim je Maya snimila pjesmu je "Roma Sinfonietta", oformljen 1993. godine. Ovaj orkestar već punih dvanaest godina redovno sarađuje sa Enniom Morriconeom, dobitnikom Oscara za životno djelo 2007. godine, koji je široj publici poznat kao kompozitor muzike za filmove "Za šaku dolara", "Za koji dolar više", "Dobar, loš, zao".

Ovaj orkestar također sarađuje sa velikim imenima iz svijeta muzike kao što su: Quincey Jones, Roger Waters, Michael Bolton, Nicola Piovani, Claudio Baglioni i drugi.

Tokom saradnje sa maestrom Morriconeom, "Roma Sinfonietta" snima muziku za filmove kao i mnogobrojne nosače zvuka za prestižne diskografske kuće EMI, SONY i Universal. Saradnja orkestra "Roma Sinfonietta" i Maye Sar na snimanju evrovizijske pjesme "Korake ti znam" prvo je takvo iskustvo ovom renomiranom orkestru sa jednim umjetnikom sa naših prostora.

Svima koji očekuju našu pjesmu predstavnicu preporučujemo da 15.marta budu uz programe BHRT-a, dakle BHT1 i BH Radija 1 te da budu online na www.bhrt.ba i na www.eurovision.tv.