Muzika
13

Konzum 5. Sarajevo Beer Festival: Regionalni bendovi oduševili posjetitelje

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Uprkos lošem vremenu Sarajevo Beer Festival i drugu večer privukao je veliki broj posjetilaca koji su da kasnih noćnih sati uživali uz muziku popularnih regionalnih bendova Pip Chips i Videoclips, Električni orgazam i S.A.R.S.

Kišno vrijeme nije spriječilo članove bendova da naprave muzički spektakl o kojem će sigurno dugo pričati svi oni koji su uglas pjevali njihove hitove do kasno u noć.

S.A.R.S. je srpski je muzički sastav osnovan 2006. godine u Beogradu. Njihov zvuk karakterizira širok raspon žanrova s tim što prevladavaju reggae, ska i hip hop žanrovi, a primjetni su i utjecaji tradicionalne srpske muzike.

Izniman uspjeh na čitavom prostoru bivše Jugoslavije postigli su pjesmom "Buđav lebac", koja je postavljena na YouTube bez ikakve promocije zajedno sa spotom izrađenim praktički bez sredstava na kućnom računaru. Pogledajte kako je zvučao S.A.R.S.-ov hit "Buđav levac" na Beer Festu snimljen iz ptičje perspektive.

Pips, Chips & Videoclips je hrvatski pop-rock sastav koji se na sceni pojavio 1992. godine. Od tada nizaju uspjeh za uspjehom, a 2013. godine objavili su svoj posljednji album Walt.

Kultni Elektrnični orgazam koji na domaćoj muzičkoj sceni postoji više od 30 godine oduševio je sinoć Sarajlije i Sarajke izvođenjem hitova sa 12 studijskih albuma.

I ove noći sigurnosne mjere su bile na nivou pa je tako i druga noć protekla bez ijednog incidenta.