Manifestacija Dani KS
330

Konvoj, Činčila i Pank Flojd nastupaju ispred Pozorišta mladih u Sarajevu

Piše: L. K.
Foto: Konvoj
Foto: Konvoj
Sarajevski bendovi Konvoj, Činčila i Pank Flojd održat će 3. maja svirku otvorenog tipa ispred Pozorišta mladih u Sarajevu. Svirka će se održati u sklopu manifestacije Dani Kantona Sarajevo.

Konvoj smo posljednji put imali priliku čuti na humanitarnom koncertu u sarajevskoj Slogi, a sada će se pridružiti mlađoj ekipi te će rame uz rame s njima razdrmati sarajevsku publiku svih generacija. Atmosferu će od 19 sati zagrijati Pank Flojd, kojeg u 20 na sceni mijenja Činčila, a zatim će na scenu stupiti kultni Konvoj.

"Sviđa nam se činjenica što možemo pružiti podršku mlađim ekipama. Što se nas tiče, očekujemo kvalitetno druženje sa publikom i pozivamo sve one koji budu u gradu da nam se pridruže. Svirat ćemo puni koncert, a našu set listu čine pjesme sa dosadašnjih pet albuma", kazao je za Klix.ba gitarista Konvoja Hamdija Salihbegović dodajući da priželjkuje dobru vremensku prognozu i vjeruje da će se svi prisutni dobro zabaviti.

Foto: Činčila
Foto: Činčila

Činčila i Pank Flojd su mladi bendovi koji već neko vrijeme djeluju na našoj sceni, a zajedničko im je što su svoju publiku nedavno počastili novim singlovima. Činčila je za njih spremila "Marš na Mars" koji je pokupio odlične reakcije slušaoca, dok je Pank Flojd napravio prve korake na sceni uz pjesmu "From Sarajevo to Santiago".

"Izuzetno smo zadovoljni zanimanjem koje je izazvao naš zadnji singl 'Marš na Mars'. Nismo baš očekivali da će biti broj jedan na mnogim regionalnim top listama. Kako radimo prvenstveno iz ljubavi, neočekivani uspjesi nam budu pozitivno iznenađenje i vjetar u leđa. Trenutno pripremamo još jedan novi singl sa spotom koji planiramo izdati u maju", rekao je frontmen Činčile Vanja Solaković pred svirku.

Solaković ističe kako se raduju nastupu ispred Pozorišta mladih, jer će publici predstaviti kompletan novi materijal sa njihovog drugog studijskog albuma koji je u fazi miksanja. Fanovi će tako moći poslušati šta je Činčila spremala u posljednje dvije godine.

Foto: Pank Flojd
Foto: Pank Flojd

Osim toga, ovo je odlična prilika za mladi bend Pank Flojd koji se tek počeo probijati sa ozbiljnijim angažmanima, te koji će nastupati na ovogodišnjem Beer Festu kao predgrupa Brkovima i Vojku V.