{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Kontra predstavio album "Igra riječi"

Klix.ba
27.8.2014. u 18:57
98
8
Kontra predstavio album "Igra riječi"
98
Kontra predstavio album "Igra riječi"
Kontra, jedan od najtalentovanijih bosanskohercegovačkih mc-a mlađe generacije je predstavio svoj album prvijenac. "Igra riječi" sadrži dvanaest pjesama,a među gostima su Frenkie, Jala, TSC, Sivilo, Shtela i dugogodišnji drug Štuka.
Kontra je godinama aktivan u hip-hop muzici i publici je poznat po brojnim saradnjama sa Frenkijem i Edom Maajkom, te učešću u Red Bull mc battleu gdje je osvojio drugo mjesto. On važi za predvodnika nove generacije domaćeg hip-hopa, a album "Igra riječi" je izašao pod etiketom Fm Jam.

Kontra najavljuje koncerte uskoro, te je povodom albuma izjavio:

"Ja sam pristalica hip-hop kulture i cilj mi je širenje pozitivnih strana iste. Meni je drago što neko voli rap kao izraz i da ta muzika nije izumrla. A razlog zašto je danas jača nego ikada je taj što se mijenjala i prilagođavala sadašnjosti, a izraz je ostao isti. Neki su ljudi skeptični u vezi današnjeg rapa, ali ako dovoljno istražuju naći će zvuk koji im odgovara i koji kvalitetom parira onome iz 90ih kada mnogi smatraju da je rap bio najjači“.

O političkim porukama u tekstovima kaže: "Koliko god se trudio neko biti apolitičan, mislim da to ne može biti. Vodim se onom Aristotelovom da je politika ono što razlikuje čovjeka od životinje. Svaka naša odluka, čak i podsvjesna, je politička odluka. Ono što kupujemo u prodavnici je isto politička odluka, pogotovo u BiH. To je naravno samo moj stav, neko se neće složiti".

Kontrin album možete kupiti u digitalnoj formi na Itunesu i Amazonu, a besplatno ga možete posluašati na YouTubeu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: