{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kontra DJz u Francuskoj

10.11.2003. u 10:39
0
0
Kontra DJz u Francuskoj
0
Kontra DJz u Francuskoj
Sarajevska skupina drum'n'bass izvođača okupljenih oko UG Kontra, od 21.11. do 13.12.2003. godine gostovaće u nekoliko francuskih metropola.
Na poziv francuske asocijacije Open Yür Mind, Kontra DJz Sloven Anzulović, Adnan Čehić i Predrag Petrović nastupaće u 3 francuska grada; Parizu, Bordeaux-u i Toulouse-u. Nastup četvrtog DJ-a iz Kontre, Aldina Hodovića, još uvijek je upitan zbog "obaveza lične prirode".

Kontra je organizacija osnovana 2001. godine, i tokom protekle dvije godine aktivno je radila na izgradnji i unapređenju urbane scene elektronske muzike u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Dosadašnji projekti bili su usmjereni ka edukaciji mladih iz oblasti seksualno prenosivih bolesti (HIV/AIDS), opasnostima od mina, aktivnijem politčkom angažmanu mladih itd.

Pod pokroviteljstvom ove organizacije do sada je u Sarajevu organizovano više od 15 događaja iz oblasti elektronske muzike, što ovu asocijaciju svrstava među najaktivnije i najprofesionalnije u našoj državi. Potvrda kvalitete naših izvođača bio je i nastup ovoga ljeta u glavnom gradu Austrije - Beču.

Samo nekoliko dana nakon povratka sa ove mini-turneje, 19.12.2003. Kontra u Sarajevu (Club Labirint) organizuje posljednji ovogodišnji drum’n’bass event. Događaj nazvan “[email protected] Step2Zero” ugostiće ruskog DJ-a i producenta Paul B-a, a kao specijalni gost nastupiće i Dr.ažen - sarajlija koji je u proteklih desetak godina izgradio uspješnu karijeru u New York City-ju (USA).


Kontra DJz u Francuskoj
Datumi i lokacije

DATUM, GRAD, KLUB I ORGANIZATOR

21. Novembar, Paris @ Péniche l'Alternat
[by] Open Yür Mind & Tekaway

28. Novembar, Toulouse @ Université Paul Sabatier
[by] Association Guernica ADPE

05. Decembar, Bordeaux @ Le Lambi Club

13. Decembar, Paris @ Glaz’art - Meet Party

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: