{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konkurs za "Jaeger Music Night" otvoren do 31. marta

S
30.3.2010. u 15:21
0
0
Konkurs za "Jaeger Music Night" otvoren do 31. marta
0
Konkurs za "Jaeger Music Night" otvoren do 31. marta
"Jaegermeister" poziva bosanskohercegovačke demo grupe, koje sviraju sve žanrove rock 'n rolla, da se prijave i učestvuju u Programu "Jaeger Music Night" i na taj način dobiju priliku za afirmaciju. Program je otvoren isključivo za bendove čiji su članovi punoljetni državljani BiH.
Prijave, koje trebaju sadržavati kraći opis grupe, kopije ličnih dokumenata svih članova benda na kojima se može jasno vidjeti datum rođenja vlasnika dokumenta, te CD sa najmanje jednom, do dana prijave neobjavljenom autorskom pjesmom, u audio ili MP3 formatu, treba poslati najkasnije do 1. aprila tekuće godine. Prijave treba poslati u koverti, na kojoj čitko treba napisati “Prijava u Program Jaeger Music Night” i adresu: G3 Studio D.O.O, Trnska cesta 9, 88220 Široki Brijeg.

Pristigle prijave potom će ocijeniti stručni žiri na čelu sa Branom Jakubovićem, poznatim bh. producentom i članom renomiranog benda "Dubioza kolektiv". Imena 12 ovogodišnjih učesnika u Programu "Jaeger Music Night" bit će objavljena do 15. aprila 2010. Učesnicima će biti zagarantirani plaćeni nastupi na koncertima koji će tokom 2010. godine, u sklopu Programa "Jaeger Music Night", biti održavani širom BiH. Bit će održana tri kruga takmičenja, a u svakom će biti eliminirani bendovi koji osvoje manje glasova publike.

Naime, nakon izbora učesnika Programa bit će otvoreno glasanje za fanove na web siteu www.jaegermusicnight.ba i upravo će glasovi publike, tokom živih nastupa bendova i putem weba odrediti koji će bendovi proći u naredne krugove Programa.

Glasovi publike presudit će i o samim finalistima i pobjedniku Programa "Jaeger Music Night". A, svi finalisti Programa bit će nagrađeni vrijednim nagradama, dok će i ovogodišnji pobjednik na poklon dobiti snimanje i izdavanje svog prvog albuma.

Podsjećanja radi, prvi “Jaegermeisterov” program podrške mladim rock 'n roll grupama kreiran je u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 90-tih. Danas više od 230 muzičkih grupa učestvuje u američkom Jaegermeisterovom muzičkom programu, te se upravo taj Program smatra jednim od najbitnijih faktora Jaegermeisterovog uspjeha u SAD-u.

Kako "Jaegermeister" smatra da se odlični muzičari mogu pronaći u svakom dijelu svijeta, te da se progresivna i energična muzika svira sa jednakim entuzijazmom širom naše Planete, Program "Jaeger Music Night" proširen je na čitav svijet, uključujući i našu državu.

Neki od popularnih svjetskih bendova, koji su u prošlosti učestvovali u Programu "Jaeger Music Night", su "Bloodhound Gang" i "Slayer". A, u prošlogodišnjem bh. izdanju Programa “Jaeger Music Night” su kao gosti učestvovale regionalne rock 'n roll zvijezde: “Generacija 5”, “Bombaj štampa” i “Dubioza kolektiv”.

U takmičarskom dijelu prošlogodišnjeg Programa učestvovalo je šest bendova, a pobjedniku, grupi "Berette" iz Širokog Brijega, omogućeno snimanje njihovog prvog albuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: