{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncertom u BHRT-ovom studiju Divlje jagode obilježavaju jubilarnih 40 godina rada

Klix.ba
14.6.2018. u 13:32
139
15
Koncertom u BHRT-ovom studiju Divlje jagode obilježavaju jubilarnih 40 godina rada
139
Koncertom u BHRT-ovom studiju Divlje jagode obilježavaju jubilarnih 40 godina rada
U srijedu, 20. juna, s početkom u 20 sati u zgradi BHRT-a bit će održan koncert rock grupe Divlje jagode uz Veliki orkestar Muzičke produkcije BHRT-a. Ovim koncertom Divlje jagode sa gostima i u punoj postavi koja je obilježila karijeru benda obilježavaju jubilarnih 40 godina rada.
Muzički sastav grupe Divlje jagode ima dugu historiju. Nastali su davne 1978. godine i od tada su izdali 12 albuma i prodali više miliona nosača zvuka. Od nastanka pa do danas, četrdeset godina poslije, Divlje jagode su odsvirale hiljade koncerata na svim stranama svijeta. Kroz historiju Divljih jagoda prošla je plejada odličnih muzičara i svi su na svoj način ostavili trag i pridonijeli različitošću zvuka, s finalnim pečatom Zeleta Lipovače. Zele Lipovača je autorski i svirački stup, ali i lider, nezaobilazna konstanta Divljih jagoda. U toku karijere ovaj bend je snimao i na nosačima zvuka i slike objavio 129 pjesama, od čega ih je nekoliko snimljeno u novim verzijama, a neke i na engleskom jeziku ili isključivo na engleskom jeziku. Gotovo sve pjesme su se u nekom trenutku našle na njihovoj koncertnoj set listi.

S pjesmama Divljih jagoda identificiraju se nove mlade generacije, a i niz generacija prije njih. Fanovi ih i danas prate s jednakim uzbuđenjem kao što su to radili i početkom osamdesetih. Iz Muzičke produkcije BHRT-a najavljuju koncert za pamćenje i odličnu zabavu uz neprolazne hitove kao što su "Jedina moja", "Krivo je more", "Motori", "Divlje jagode", "Auto stop", "Marija"…

Koncert Divljih jagoda u zgradi BHRT-a je besplatan, a možete prisustvovati uz obaveznu najavu na mail [email protected], porukom u inbox Facebook stranice BHRT Muzička produkcija i putem telefona 033/408-024, 033/408-025.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: