Više od 20 dana zabave
605

Koncertom Nine Badrić u Zenici otvoren Summer Fest

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Regionalna zvijezda Nina Badrić sinoć je na trgu u centru Zenice održala koncert kojem je prisustvovalo više hiljada posjetilaca čime je zvanično otvoren festival Zenica Summer Fest.

Nakon pandemije koronavirusa i limitiranog festivala prošle godine, Zenica Summer Fest ove godine stiže na velika vrata. Tako je sinoć pred više hiljada posjetilaca iz Zenice, ali i drugih gradova, održan spektakularni koncert Nine Badrić.

Nakon osam godina Nina je ponovo pjevala pred zeničkom publikom koju je pozdravila riječima te pitala: "Koliko vas ima, zar niste na moru?", na što je uslijedio gromoglasni smijeh okupljenih.

"Ja još uvijek imam istu želju", je bila prva pjesma na repertoaru sinoć održanog koncerta, a zatim su uslijedili i drugi hitovi svima poznati "Takvi kao ti", "Čarobno jutro", "Moje oči pune ljubavi" i druge...

Festival je otvorio gradonačelnik Fuad Kasumović koji je kazao da je ovaj festival napravljen za građane Zenice i goste koji dolaze u ovaj grad te uputio čestitke organizacionom odboru. Nakon govora uslijedio je i višeminutni vatromet.

U uvodnom dijelu večeri nastupala je mlada Zeničanka Hana Kapković, koja se publici predstavila akustik izvedbom četiri pjesme, a nakon toga publiku su pozdravili prigodnom koreografijom i najmlađi, dječiji hor Muzičkog udruženja Gamba.

Potom je uslijedio jedinstveni i do sada neviđeni performans na zeničkom Festivalu, u kojem su učestvovali umjetnici Zenice, muzičari, plesači, članovi KUD-ova, a koji je režirao Semir Šerić Šera iz Plesnog kluba “Shadows”.