30. septembra
0

Koncertom grupe Letu štuke počinje nova koncertna sezona Muzičke produkcije BHRT-a

E. Lj.
Poznata bosanskohercegovačka grupa Letu štuke će 30. septembra s početkom u 20 sati nastupiti u Studiju 2 Live BHRT-a.

Muzičari Admir Ahmetović (bubnjevi), Damir Terzić (gitara), Nedim Sinanović (bas) i Dino Šaran (vokal) 1986. godine osnivaju demo grupu Letu štuke. Nakon nekoliko koncerata po Bosni i Hercegovini i nekoliko autorskih pjesama, grupa počinje dobivati prve obožavatelje. Poslije manje od godinu dana postojanja, grupa se raspada zbog odlaska nekoliko članova iz Bosne i Hercegovine.

Osamnaest godina kasnije, basist Dino Šaran, koji se u međuvremenu vraća iz Zagreba u Sarajevo, razmišlja o ponovnom okupljanju grupe. Dino Šaran i Đani Pervan snimaju demo snimke za petnaestak pjesama čiji je autor Šaran. Pjesmu "Kao na zapad“ zajednički potpisuju Šaran i Nedim Sinanović, bivši član i jedan od utemeljitelja sastava iz demo faze. Izmijenjena postava grupe 2005. godine potpisuje ugovor s producentskom kućom Menart iz Hrvatske te snimaju album prvijenac "Minimalizam“. Nakon izlaska prvog albuma, grupa postaje populara diljem bivše Jugoslavije, naročito u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Izdali su četiri albuma te su i dalje aktivni.

Koncertom ove poznate bosanskohercegovačke grupe, Muzička produkcija BHRT-a počinje novu koncertnu sezonu. Ulaz na koncert je slobodan, a moguće je prisustvovati uz obaveznu najavu na mail [email protected], putem Facebook stranice Muzička produkcija BHRT te telefonom na brojeve 033/408-024 i 033/408-025.