Upriličen i vatromet
38

Koncertom Bombaj štampe Zimski grad u Tuzli otvorio svoja vrata

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Trg slobode u Tuzli od večeras je pretvoren u Zimski grad, a višednevna manifestacija u povodu novogodišnjih praznika počela je koncertom popularne grupe Bombaj štampa, nastupom grupe Show program i posebnim vatrometom.

Osim Zimskog grada večeras je počela i manifestacija Zimska čarolija, a koju upotpunjuju posebno izrađene drvene kućice sa šarolikom ponudom za sve posjetitelje. Osim bogatog gastronomskog dijela u njima je moguće pronaći i razne suvenire, ručno izrađene ukrasne proizvode i slično.

"Tuzla je već postala najpoznatija ljetna turistička destinacija u BiH, a cilj Gradske uprave i Turističke zajednice je da turizam proširimo na cijelu godinu te smo mišljenja da sa zimskim sadržajima to možemo učiniti. Kao naša prva zimska aktivnost ove godine je bilo otvaranje klizališta koje je do danas posjetilo 3.500 posjetitelja što pokazuje opravdanost njegovog postojanja", kazao je za Klix.ba direktor Turističke zajednice Tuzle Edin Jahić.

Zimski ugođaj u srcu Tuzle upotpunjuju još i praznične lampice, velika svijetleća fontana i jelka visine osam metara, a kako bi se građani što ugodnije osjećali u pretprazničnom periodu ukrašene su i ostale gradske ulice.

"U mjesec dana ćemo imati zaista živi program, a posjetitelji će svaku noć moći uživati u koncertima. U konačnici nama je cilj da od Tuzle napravimo regionalni centar zimskog turizma i vjerujemo da ćemo u tome i uspjeti", dodao je Jahić.

Pod okriljem Zimskog grada do 7. januara iduće godine nastupit će još TBF, Džejla Ramović, VIS Retro, Big Brothers, Divan, TNT, Nesib Delibegović Nesko, Muhamed Nalić Hame, Osam tamburaša, Full House, D-mol i Balkan Disident Orkestra.

Tradicionalni doček Nove godine na Trgu slobode u Tuzli će biti upriličen 31. decembra, a građane će u najluđoj noći zabavljati popularna grupa Van Gogh, poznati pjevač Al Dino i članovi lokalnog benda Divan. Također, posljednjeg dana 2019. bit će upriličena i proslava Dječije nove godine uz program koji će biti prilagođen najmlađim Tuzlacima.