|

Koncertna sezona "Grlom u jagode": Argentinska pjevačica Sofia Rei 15. aprila u Sarajevu

Koncertna sezona "Grlom u jagode": Argentinska pjevačica Sofia Rei 15. aprila u Sarajevu
0
Klix.ba
8.4.2019. u 13:39
2
komentara
0

dijeljenja
U ponedjeljak, 15. aprila, u SARTR-u će biti održan koncert argentinske pjevačice Sofije Rei i karipskog multiinstrumentaliste JC Maillarda, u okviru koncertne sezone "Grlom u jagode" koju u koprodukciji organiziraju Jazz Fest Sarajevo i Sarajevski ratni teatar.
Nagrađivana pjevačica, autorica i producentica Sofia Rei važi za jednog od najstrastvenijih i najinventivnijih vokalista njujorške scene. Njena muzika istražuje različite tradicije južnoameričkog folklora, jazza, flamenca i elektronike.

Ova argentinska pjevačica rođena je i odrasla u Buenos Airesu, a u Sarajevu će nastupiti uz JC Maillarda koji će svirati na bas sazu, 8-žičanom elektroakustičnom muzičkom instrumentu koji je sam osmislio inspirisan tradicijom saza, odnosno turske bağlame i grčkog buzukija.

Za Sofiju Rei, umjetnicu snažnog vokala, čak i argentinski mediji su pisali da je jedna od najboljih pjevačica Južne Amerike. Njene maštovite interpretacije našle su se na četiri albuma objavljena pod njenim imenom a na sarajevskom koncertu dvoje umjetnika će predstaviti svoj aktuelni album Keter.

Ulaznice za sarajevski koncert Sofije Rei i JC Maillarda koji će biti održan u SARTR-u u ponedjeljak 15. aprila u 20.00 u prodaji su u sistemu Kupikartu.ba, a na dan koncerta će se od 18 sati moći kupiti na blagajni SARTR-a.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...