Dino Merlin
0

Koncerti u Budvi, Bihaću i Tuzli

Sarajevo-x.com
Foto: Jasmin Fazlagić
Foto: Jasmin Fazlagić
Nakon što je trijumfirao koncertom na stadionu Koševo pred više od 60.000 ljudi, Dino Merlin nastavlja turneju koja prati izlazak njegovog desetog studijskog albuma “Ispočetka”.

U srijedu 6. avgusta Dino Merlin će nastupiti u Budvi, u okviru Live Festa. Scena na kojoj će se održati festival smještena je uz obalu mora na plaži Jaz, a radi se o istoj lokaciji na kojoj je prije nepunih godinu dana nastupila grupa Rolling Stones.

Noć prije Dine Merlina, na Live Festu se predstavlja Lenny Kravitz, dok su za četvrtak najavljeni koncerti Gorana Bregovića i Zdravka Čolića.

Slično repertoaru koševskog koncerta, Merlin će sa svojim desetočlanim pratećim ansamblom izvesti veliki broj pjesama sa novog albuma, kao i odabrane stare hitove u novim aranžmanima.

Bliži se i dugo očekivani koncert ovog umjetnika u Bihaću. Pred mnogobrojnom publikom iz Bosanske krajine Dino Merlin će nastupiti na stadionu Jedinstvo u Bihaću, u petak 8. avgusta.

Organizatori najavljuju da će ugođaj te večeri biti adekvatan onome kakav je vladao nedavno na Koševu - uz vrhunski razglas i rasvjetu, natkrivenu binu površine preko 250 kvadratnih metara, te video zid sastavljen od LED ekrana.

Uigranoj ekipi muzičara, te večeri će se pridružiti Edo Krilić sa svojom harmonikom, kao i akustični gitarista Miro Asotić, a duete sa “Čarobnjakom” otpjevat će Eldin Huseinbegović i Vesna Zmijanac.

Cijene ulaznica za ovaj događaj su 10 KM za teren i 15 KM za tribine, a mogu se nabaviti na uobičajenim prodajnim štandovima u Bihaću, potom u agencijama Stella Tours i Sport Tours, te na Radiju Bosanska Krupa i Radiju Velika Kladuša.

Kako je ovo prvi nastup Dine Merlina u Bihaću nakon punih osam godina, ne čudi da je interes za ulaznicama izuzetno velik.

Nakon bihaćkog koncerta, turneja “Ispočetka” nastavlja se u Tuzli na stadionu Tušanja, gdje Dino Merlin nastupa u subotu 16. avgusta, javili su iz PR tima ovog muzičara.