Muzika
0

Koncerti Kylie Minogue i Celine Dion u Beču

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U sklopu svojih turneja, naredne godine austrijsku prijestolnicu će posjetiti dvije superzvijezde muzičke scene Kylie Minogue i Celine Dion.

Nakon duge pauze, pop-zvijezda Kylie se u januaru ove godine vratila na muzičku scenu, održala koncerte u Londonu i Manchesteru, a već u narednoj godini je najavila koncert u Beču. Koncert će se održati 14. maja 2008. u Gradskoj dvorani Grada Beča.

Karte će još 5. decembra ove godine biti puštene u prodaju. Organizatori se nadaju da će Kylie u Beču možda i proslaviti svoj rođendan – u maju će napuniti 40 godina. Već u narednom mjesecu, 8. decembra Kylie je gošća najpopularnijeg njemačkog showa "Wetten, dass…“, koji će se ovaj put snimati u austrijskom gradu – u Grazu.

Nešto kasnije, tačnije 1. jula 2008. godine, ljubitelji muzike glavnog grada Austrije će imati priliku da posjete i koncert kanadske pjevačice Celine Dion, koji će se također održati u Gradskoj dvorani. I ova pop-zvijezda se nakon duže pauze sa turnejom kroz 25 zemalja širom svijeta vraća na muzičku scenu.