{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert za REKOM u Centru za mlade Grbavica

S
24.5.2011. u 15:52
0
2
Koncert za REKOM u Centru za mlade Grbavica
0
Koncert za REKOM u Centru za mlade Grbavica
Koncert za REKOM, na kojem će nastupiti Frenkie & Montirani proces, KZU ole ole & PZU oje oje i CorBanSick, održat će se u subotu, 28. maja, s početkom u 21 sat u dvorani Centra za mlade na Grbavici, dok će prije i poslije koncerta muziku puštati Baba DJ. Ulaz na koncert je besplatan.
Koncert se održava u okviru Kampanje prikupljanja milion potpisa podrške za osnivanje REKOM-a, Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava počinjenim od 1991. do 2001. na prostoru nekadašnje SFRJ (www.zarekom.org).

Koalicija za REKOM okuplja više od 1.500 organizacija civilnog društva, pojedinaca/ki iz svih država nastalih raspadom bivše SFRJ. Među njima su i udruženja roditelja i porodica nestalih osoba, veterana, novinara, predstavnika manjinskih etničkih zajednica, organizacija za zaštitu ljudskih prava i sl.Kampanja za REKOM je dosada najveće umrežavanje mladih u regionu, tokom koje na stotine volontera i volonterki iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Kosova učestvuje u prikupljanju simboličnih potpisa podrške, koji će zajedno sa Prijedlogom Statuta REKOM-a biti predati svim parlamentima u regionu. Kampanja je počela 26. aprila i od tada je prikupljeno preko 250.000 potpisa. Na koncertu će biti postavljena i dva štanda na kojem će se posjetitelji moći informirati o Inicijativi za REKOM te dati potpis podrške.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: