Dvorana "Mirza Delibašić"
0

Koncert "Vaya Con Dios" u petak u Skenderiji

Sarajevo-x.com
Čuvena belgijska grupa "Vaya Con Dios" nastupit će u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu, u petak 18. juna u 21 sat, a u sklopu promotivne turneje povodom izlaska njihovog novog albuma.
Novi album pod nazivom "Comme on este venu...", objavljen krajem prošle godine, prvi je album koji su snimili na francuskom jeziku.

Publici u BiH grupa "Vaya Con Dios" dobro je poznata po hitovima "Nah Neh Nah", "Don't Cry for Louie", "Puerto Rico"... Do danas su objavili šest albuma, te četiri kompilacijska materijala, a u proteklih 22 godine prodali su oko 10 miliona kopija svojih nosača zvuka širom svijeta.

Podsjećanja radi, svim zainteresiranim za praćenje ovog koncerta Fabrika duhana Sarajevo poklonila je, u povodu obilježavanja svog 130. rođendana, polovinu cijene ulaznice. A, kako bi se spriječila eventualna manipulacija ulaznicama od strane preprodavača, karte je bilo moguće kupiti isključivo uz rezervaciju putem web-stranice www.vayacondios.ba.

Rezervacije se, putem te web-stranice još uvijek mogu izvršiti, ali se onima koji rezervišu ne može garantovati da će i doći do ulaznica, već će biti stavljeni na listu čekanja. Naime, sve ulaznice su već rezervisane, a jedino u slučaju otkazivanja postojećih rezervacija bit će omogućena kupovina ulaznica onima koji se nalaze na listi čekanja. Ulaznice u slobodnoj prodaji neće biti moguće kupiti.

Za potrebe ovog koncerta dvorana "Mirza Delibašić" bit će smanjena na kapacitet između 3.500 i 4.000 sjedećih mjesta, jer je cilj napraviti intimni događaj za manji broj ljudi, te prisutnima obezbijediti najbolje moguće uvjete za uživanje u koncertu ove odlične grupe.

Za ovu priliku će u dvoranu biti postavljena i vrhunska razglasna i rasvjetna oprema, u skladu sa strogim zahtjevima izvođača, a sve kako bi ovaj događaj bio istinska, ovogodišnja muzička poslastica i najbolji dar Fabrike duhana Sarajevo građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine u povodu 130 godina postojanja ovog kolektiva.