Dvorana Mejdan
0

Koncert u znak sjećanja na Daču, Bodu i Đoku

Sarajevo-x.com
Indexi
Indexi
Tuzla će u petak, 2. oktobra 2009. prirediti pektakl u znak sjećanja na muzičke legende grupe Indexi - Davorina Popovića, Slobodana Bodu Kovačevića i Đoku Kisića. Tom prilikom na istom mjestu okupit će se gotovo svi muzičari koji su svirali u ovoj kultnoj grupi.

Očekuje se pojavljivanje bas gitariste Fadila Redžića, klavijaturista Ranka Rihtmana, Nene Jurina i Sinana Alimanovića, bubnjara Miroslava Šaranovića i Pece Peteja, te gitariste Vernesa Ljuštakua.

Koncert u dvorani Mejdan organizuje produkcijska kuća Haarlem d.o.o. iz Zagreba, na čelu sa glavnim producentom Tomislavom Kašljevićem. Svirka počinje u 20 sati, a kompletan prihod od prodatih ulaznica po cijeni od 10 KM bit će uplaćen porodicama Popović, Kovačević i Kisić.

Koncerti identičnih sadržaja već su održani u Zagrebu, Ljubljani, Splitu, Novom Sadu, Rijeci, Sarajevu, Cetinju, Budvi i Beogradu. Svi ovi koncerti obuhvaćeni su projektom "Indexi i prijatelji" i tokom ove i proteklih godina bili su rasprodani, a produkcija i organizacija okarakterisani vrhunskim ocjenama publike i kritike.