{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert u organizaciji pokreta Dosta! 3. juna u Sarajevu

S
29.5.2006. u 21:02
0
0
Koncert u organizaciji pokreta Dosta! 3. juna u Sarajevu
0
Koncert u organizaciji pokreta Dosta! 3. juna u Sarajevu
Ispred zgrade zajedničkih institucija u Sarajevu u organizaciji pokreta Dosta! 3. juna će se održati veliki protestni koncert na kojem će bh. angažirani bendovi zajedno sa građanima i građankama iskazati svoje nezadovoljstvo općom situacijom u Bosni i Hercegovini.
Na koncertu će nastupiti više od 15 bandova a među njima Frenkie, Disciplinska komisija, Dubioza kolektiv, Letu štuke, Dub rebelion te brojni bandovi iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Brčkog, Travnika i drugih bh. gradova koji izvode angažirane pjesme koje govore o sveukupnom lošem stanju u svim sferama života, od siromaštva, korupcije, organiziranog kriminala i njegove sprege s vlastima pa do nepoštivanja ljudskih, autorskih i svih drugih prava koje imaju građani svih normalnih država.

- Nakon što smo počeli s protestima protiv poskupljenja struje te protestima sveopćeg nezadovoljstva, pridružile su nam se brojne organizacije i udruženja nezadovoljnih a na koncu i umjetnici koji također žele izaći na ulicu, jedino mjesto odakle možemo uputiti poruku i dići glas protiv svih negativnosti koje nam već godinama ne dozvoljavaju da živimo život dostojan čovjeka dok se nekolicina na vlasti iz dana u dan sve više bogati na naš račun – ističu iz Pokreta.

Osim toga, Dubioza Kolektiv i Frenkie su snimili pjesmu pod nazivom „Dosta!“ koja je posvećena pokretu, kao i svima onima koji se angažiraju za bolji život građana BiH. Pjesma je dostupna na dubioza.europronet.ba i svi koji to žele je mogu donwloadirati, puštati, emitovati, te distribuirati na bilo koji način.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: