{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert u organizaciji pokreta Dosta! 3. juna u Sarajevu

S
29.5.2006. u 21:02
0
0
Koncert u organizaciji pokreta Dosta! 3. juna u Sarajevu
0
Koncert u organizaciji pokreta Dosta! 3. juna u Sarajevu
Ispred zgrade zajedničkih institucija u Sarajevu u organizaciji pokreta Dosta! 3. juna će se održati veliki protestni koncert na kojem će bh. angažirani bendovi zajedno sa građanima i građankama iskazati svoje nezadovoljstvo općom situacijom u Bosni i Hercegovini.
Na koncertu će nastupiti više od 15 bandova a među njima Frenkie, Disciplinska komisija, Dubioza kolektiv, Letu štuke, Dub rebelion te brojni bandovi iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Brčkog, Travnika i drugih bh. gradova koji izvode angažirane pjesme koje govore o sveukupnom lošem stanju u svim sferama života, od siromaštva, korupcije, organiziranog kriminala i njegove sprege s vlastima pa do nepoštivanja ljudskih, autorskih i svih drugih prava koje imaju građani svih normalnih država.

- Nakon što smo počeli s protestima protiv poskupljenja struje te protestima sveopćeg nezadovoljstva, pridružile su nam se brojne organizacije i udruženja nezadovoljnih a na koncu i umjetnici koji također žele izaći na ulicu, jedino mjesto odakle možemo uputiti poruku i dići glas protiv svih negativnosti koje nam već godinama ne dozvoljavaju da živimo život dostojan čovjeka dok se nekolicina na vlasti iz dana u dan sve više bogati na naš račun – ističu iz Pokreta.

Osim toga, Dubioza Kolektiv i Frenkie su snimili pjesmu pod nazivom „Dosta!“ koja je posvećena pokretu, kao i svima onima koji se angažiraju za bolji život građana BiH. Pjesma je dostupna na dubioza.europronet.ba i svi koji to žele je mogu donwloadirati, puštati, emitovati, te distribuirati na bilo koji način.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: