{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert u inat bolesti: Pjesme, prijatelji i suze na koncertu Donne Ares - žene zmaja

16.4.2015. u 23:48
2
218
Koncert u inat bolesti: Pjesme, prijatelji i suze na koncertu Donne Ares - žene zmaja
2
Hrabra pjevačica Donna Ares večeras je u Olimpijskoj dvorani Zetra u inat teškoj bolesti i uz podršku brojnih prijatelja i kolega održala koncert posvećen osobama oboljelim od raka.
Koncert je otvorio dječiji hor Princess krofne pjesmom "Tjeram po svome", koju su otpjevali a capella i oduševili publiku koja ih je nagradila gromoglasnim aplauzom. Na kraju svoje tačke podigli su balone i bacili ih na binu, a potom se pojavila Donna Ares. Na prve taktove pjesme "To mi nije trebalo" publika je reagovala s ushićenjem.

"Kad sam saznala da sam bolesna, sve mi je stalo na ovoj pjesmi. Ali to me je ojačalo. I sada sam s vama još jača. Ne trebamo se plašiti bolesti, već boriti, čak i ako treba staviti rogove na glavu da je otjeramo. Hvala Sarajevo", rekla je Donna koja je nastupala sa zanimljivom kreacijom na glavi dok su svirali uvodni taktovi pjesme "Suze moje plaču za oboje".

Potom su uslijedili hitovi "Šta je sunce ako nije sjajno", "Ubila me tvoja nevjera", "Šta smo ti i ja"...

Prva od mnogobrojnih gostiju na ovom nastupu bila je Irina Kapetanović, koja je s Donnom otpjevala pjesmu "Ja još kosu vežem", a potom su na binu izašli učenici Prve osnovne škole Konjic koji su iznenadili Donnu velikim buketom cvijeća i pjesmicom koju su napisali za nju.

Mnogi su zaplakali kada su čuli jednu od učenica kako recituje stihove o Donni i njenoj borbi s rakom.

Na binu je potom izašao Halid Bešlić koji je podigao publiku na noge duetom "Sviraj nešto narodno", a potom su zapjevali i Fistik, Enes Begović, Nihad Alibegović, Denijal Ahmetović, Saša Matić, Maya, Osman Hadžić, Deen, Jelena Karleuša, Alen Islamović...

Svi su joj poručili da je "žena zmaj" i da će iz ove bitke izaći kao pobjednik. Publika je Donnu Ares ispratila gromoglasnim aplauzom pokazavši da je uz nju i da će je bodriti do pobjede i ozdravljenja. Donna je na kraju skinula svoju periku uz poruku da je život težak, ali se treba boriti i voljeti, te poručila da je sada još jača.

Podsjetimo, sav prihod od ulaznica za ovaj koncert bit će usmjeren na račun fondacije Donna Ares, koju je pjevačica osnovala nedavno, a koja pomaže ljudima oboljelim od raka i drugih malignih bolesti. Iako se na koncertu okupio neočekivano mali broj ljudi, i ova novčana sredstva bit će od velike koristi u borbi protiv teške bolesti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: