5. oktobra
0

Koncert u čast Tošetu Proeskom uživo na TV Hayat

Sarajevo-x.com
Makedonska radiotelevizija u Skoplju organizira koncert u čast tragično preminulom Tošetu Proeskom, čiji je ekskluzivni medijski partner za BiH, TV Hayat.

Na Gradskom stadionu, gdje je Toše održao svoj posljednji koncert, samo 11 dana prije tragične smrti, 5. oktobra ove godine nastupit će izvođači koji su usko sarađivali s Tošetom, te oni kojima je Toše obećao duete, ali to nije stigao ispuniti. Muzičari su iz cijele regije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Albanije, Bugarske ali i iz Ukrajine i drugih zemalja koje će uživo prenositi ovaj događaj.

Tako će se na koncertu pojaviti Nina Badrić, Mladen Vojičić Tifa, Marija Šestić, Maja Tatić, Toni Cetinski, Željko Samardžić, Goca Tržan, Leontina Vukmanović, Sandi Cenov, Aki Rahimovski, Bojan Marović, Kaliopi, Alenka Gotar, Ruslana, Vitalis Kazlovski i brojni drugi.

Tokom koncerta, desetine hiljada posjetilaca na Gradskom stadionu i gledatelje ispred malih ekrana pozdravit će i brojni gosti koji će se javiti linkom uživo iz svih televizijskih studija koji prenose ovaj veliki događaj.

Iz studija TV Hayat cijelu regiju pozdravit će urednica i voditeljica Lejla Sarić sa gostima.

Koncert ima i humanitarnu dimenziju tako da će na svim televizijskim stanicama koje će 5. oktobra prenositi koncert uživo, biti prikazan i humanitarni broj telefona za svaku zemlju pojedinačno. Bosanci i Hercegovci će imati priliku i ovog puta pokazati svoju humanost i pozivom na broj 090 290-007 donirati 1 KM Udruženju "Obrazovanje gradi BiH“.

U sklopu koncerta, koji će se od sada održavati svake godine 5. oktobra, premijerno će biti predstavljen i Tošetov album na engleskom jeziku, a na stadionu se očekuje više desetina hiljada ljudi.